Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Miško Plavi Trio: „Hiljadu osmeha“ u Kolarcu
Miško Plavi Trio: "Hiljadu osmeha"
Miško Plavi Trio: "Hiljadu osmeha"

Miško Plavi Trio: „Hiljadu osmeha“ u Kolarcu

U subotu, 21. septembra od 20.30, u Kolarcu će nastupiti Miško Plavi trio sa Vasilom Hadžimanovim i Džonijem Dunkićem.

Na koncertnoj promociji albuma „Hiljadu osmeha“ gostovaće i Ana Stanić i Miroslav Tovirac.

Cene ulaznica su 1200 i 1500 RSD.

Kroz svoje bogate muzičke karijere članovi benda Miško Plavi trio stvorili su autentičan muzički izraz, sublimirajući više stilova u snažan i emotivan autorski rezultat, svirajući kombinaciju klasične, džez i mediteranske muzike, a istovremeno lucidno koristeći elemente soul, fank, rege i world music uticaja, sa naglašenim uplivom balkanskog folklora u pojedinim numerama.

O ovom albumu pisao je Dragutin Matoševića:

„Miško Plavi trio na ovom izdanju svira neku „lakšu“ formu džeza, prijemčivu i onima koji baš ne vole taj muzički stil, a i onima kojima džez struji venama. Ovim izdanjem bend nas vodi svetskim muzičkim prostranstvima. Muzika je, kako neko reče, lek od svake
depresije. Ova muzika, bez sumnje, leči“…

Miško Plavi – ukratko

Miško Plavi je multiinstrumentalista koji se pojavio na novotalasnoj rok sceni početkom osamdesetih godina kao gitarista, basista i klavijaturista sarađujući sa bendovima: Via Talas, D’Boys, Piloti, Ekatarina Velika, idr.

Poslednjih godina njegova preokupacija je harmonika, a sa ovim instrumentom je izgradio i značajnu svetsku karijeru. Od 2000. godine izvodi program „Music Around the World“ sa kojim je odžao više od 100 koncerata u Japanu gde je objavio i album „Istok ljubi zapad“.

Autor je muzike za nekoliko srpskih, francuskih i američkih filmova. (danubeogradu.rs)