Naslovna » BG svaštara » Obrati pažnju! » dm inkubator: My Way Natural
My way natural - dm Imkubator

dm inkubator: My Way Natural

NAKON VIŠE OD 60 GODINA VRATIO SE U SVOJE SELO I ZAPOČEO POSAO KOJI JE ODUŠEVIO REGION

Radni vek proveo je daleko od sela u kom je rođen, a onda je rešio da mu se vrati. Vratio se sa idejama, koje su se rađale i navirale. Danas, iz košnica Ilije Ćelića nastaje med neverovatnog kvaliteta, a sa njegovih plantaža lavande stižu eterična ulja, koja su glavni sastojak prirodne kozmetike koju pravi.

Sledeći čuvenu Ciceronovu maksimu „Ako pratimo prirodu kao vođu, nikada nećemo zalutati”, Ilija Ćelić rešio je da u kozmetici napravi nešto novo, drugačije, potpuno prirodno i pre svega zdravo. Iz Zrenjanina se vratio u svoju domovinu odakle je otišao pre 62 godine. Njegovo Trijebovo, malo brdsko-planinsko selo smešteno na padinama planine Manjače u Republici Srpskoj vešto je odolevalo vremenu i nije dozvoljavalo da mu se naruše prirodne lepote.Iz te netaknute prirode potiču svi Ilijini proizvodi koje danas pravi.

Ilija je prvo krenuo od voćnjaka. Od mladih sadnica vremenom su nastajali veliki voćnjaci koji danas daju količine voća merene u tonama, a njegove rakije, viljamovka i šljivovica, ubrzo su ponele mnogobrojne nagrade za kvalitet. Ilija je, potom, rešio da se oproba u pčelarstvu. Krenuo je polako da uči od najboljih i počeo sa nekoliko pčelinjih društava. Uz talenat i entuzijazam, Ćelić je ubrzo postao čuven u okolini po pčelinjem medu neverovatne gustine, boje, ukusa i kvaliteta.

Ipak, tu nije kraj Ilijine priče. Rodno selo nije prestajalo da ga inspiriše – ubrzo se rodila nova ideja. Na njegovom zemljištu osvanulo je polje lavande sa oko 2.000 zelenih sadnica. Tako je ovaj vredni čovek postao jedan od prvih pčelara koji ima priliku da pravi med od lavandine paše. Baš taj vosak, baš to sušeno bilje lavande i eterično ulje čine sastavni deo njegovih proizvoda.

Njegova My Waynatural prirodna kozmetika ubrzo je počela da osvaja domaće tržište kao jedan od novih srpskih proizvoda koji su namenjeni za svaku porodicu. Ručno pravljeni proizvodi, uvek sveži i sačinjeni od izvrsnih prirodnih sirovina, izrađuju se u malim serijama i pakuju u neškodljiva pakovanja. U vrlo kratkom roku uspeli su da osvoje kupce i u dm drogerijama, jer je Ilija Ćelić postao je jedan od pobednika projekta dm inkubatorkoji je malim i srednjim proizvođačima pružio šansu da izađu na tržište u okviru najvećeg drogerijskog lanca u Evropi.

Njegovi čvrsti losioni za telo plasirani su na police dm drogerija u zemlji. Njihov osnovni sastojak, pčelinji vosak, poseduje antimikrobno i regenerativno dejstvo i koži daje mekoću i glatkost, a istovremeno  poseduje protivupalni efekat. Kombinacija voska, biljnih ulja, butera i eteričnih ulja, čine ove proizvode posebnim, različitim i drugačijim, a istovremeno korisnim i blagotvornim.

My Waynatural čvrsti losioni za telo, pored pčelinjeg voska, sadrže biljna ulja kokosa, badema, ricinusa, oraha i semenki masline. Obogaćeni su vitaminom E, te su, kao takvi, odlični za negu isušene kože i sprečavaju dehidrataciju. Lako se nanose i tope se na temperaturi tela. My waynatural losioni mogu se naći u dm drogerijama u svoje dve varijante. Neodoljivi Chocodream miris čini kombinacija etarskih ulja vanile, bergamota i pomorandže, dok je Mohito miris sačinjen od etarskih ulja lavande, matičnjaka i sperminta. Stopljeni od prirode, ovi proizvodi probudiće sva ljudska čula.

Kompanija dm drogeriemarkt Srbija pokrenula je projekat dm inkubator 1. oktobra 2018. godine sa ciljem da podrži razvoj domaće privrede. U okviru dm inkubatora 18 domaćih proizvođača, među kojima je Ilija Ćelić, dobilo je priliku da 57 proizvoda iz segmenta hrane i kozmetike za negu i lepotu plasira na police više od 90 dm drogerija širom Srbije.  Projekat su podržali USAID Projekat za konkurentnu privredu, Razvojna agencija Srbije (RAS), Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje SerbiaOrganica i Fakultet primenjenih umetnosti.

Kompanija dm drogeriemarkt, najveći drogerijski lanac u Evropi, prepoznala je potencijal domaće proizvodnje i važnost podrške kompanijama u razvoju, te na ovaj način još jednom pokazala da kao društveno odgovorna kompanija brine o zajednici u kojoj posluje.