Naslovna » Izlasci » Akcije » Pijaca Kalenić: Besplatne radionice za decu
Pijaca Kalenić: Besplatne radionice za decu
Pijaca Kalenić: Besplatne radionice za decu

Pijaca Kalenić: Besplatne radionice za decu

Besplatne radionice za decu biće održane na pijaci „Kalenić“ u subotu, 21. septembra 2019. od 10.00 do 13.00.

Radionice „Zabavište-zanatište“ organizovaće JKP „Gradske pijace“ u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“.

Tokom trajanja manifestacije sugrađani mogu nesmetano da obave kupovinu neophodnih namirnica za porodičan ručak, a za to vreme, mališani da nauče veštine starih zanata.Za dž

Ova centralno-gradska pijaca koja se nalazi u srcu Vračara biće rezervisana za tradicionalne zanate gde će svi zainteresovani mališani imati prilike da se upoznaju i oprabaju u radionicama kao što su opančarstvo, izrada mozaika, pecanje ručno izrađenih predmeta, kaligrafija, vez, grnčarstvo, a koje će voditi članovi asocijacije „Naše ruke“.

Cilj manifestacije je očuvanje tradicije, prirodne i kulturne baštine, kao i podizanje svesti građana o potrebi promocije stvaralačko-kreativnog potencijala Beograda i Srbije koji utiču na razvoj turizma.

JKP „Gradske pijace“ u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom za stare i umetničke zanate i domaću radinost „Naše ruke“, u narednom periodu planiraju organizaciju zanatskih radionica i na drugim beogradskim pijacama. (danubeogradu.rs)