Naslovna » Izlasci » Sport » Ženska trka 2019 na Adi Ciganliji
Ženska trka 2019 na Adi Ciganliji
Ženska trka 2019 na Adi Ciganliji

Ženska trka 2019 na Adi Ciganliji

Ženska trka 2019, sa oko 1.000 učesnica, biće održana na Adi Ciganliji u subotu, 21. septembra 2019. u organizaciji Beogradskog maratona.

Ova manifestaciona i elitna međunarodna atletska trka oko jezera (7,7 km) posvećena je isključivo pripadnicama ženskog pola.

Uz lepu učesničku majicu i broj sa čipom, sve učesnice koje završe trku dobiće medalju, okrepu i posebne poklone sponzora. Za sve učesnice i goste pripremljen je i muzički program, kao i nagradno izvlačenje posebnih poklona partnera ovog događaja.

Ženska trka je, inače, jedini masovni, ne samo sportski događaj u našem gradu, posvećen isključivo pripadnicama ženskog pola.

– Beogradski maraton, već više od tri decenije promoviše i razvija trkački pokret u Srbji i regionu i izuzetno nam je drago da smo posle osam godina pauze obnovili Žensku trku i da ćemo je u subotu na Adi Ciganliji organizovati po 14. put. Ženska trka je izuzetno značajan događaj i za Beogradski maraton i za kompletnu trkačku zajednicu, jer promoviše i razvija trčanje i fizičku aktivnost kao pokret zdravlja u ženskoj populaciji svih uzrasnih kategorija – izjavio je Dejan Nikolić, direktor Beogradskog maratona.

Ženska trka 2019 – info

  • Naziv: Ženska trka 2019.
  • Datum: subota, 21. septembar 2019.
  • Vreme održavanja: 10.00 – 14.00; start: 12.00
  • Mesto održavanja: Ada Ciganlija, kod Okruglog kupatila
  • Dužina staze: 7700 m
  • Organizator: Beogradski maraton

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.