Naslovna » Izlasci » Pozorište » Zvezdara teatar: Gostovanja u oktobru 2019.

Zvezdara teatar: Gostovanja u oktobru 2019.

Zvezdara teatar počinje sa novom sezonom 8. oktobra 2019, na dan kada obeležava tri i po decenije postojanja.

Kao što smo već najavili, na sceni Zvezdara teatra ponovo će se, posle letnje pauze, igrati omiljene predstave poput „Hipnoze jedne ljubavi“, „Klaustrofobične komedije“, „Feliksa“ i mnogih drugih.

Ali, predstave ovog pozorišta gostovaće i na brojnim drugim scenama tokom oktobra.

Predstava „Ljubav u Savamali“ po tekstu Ivana Lalića u režiji Darijana Mihajlovića gostovaće 5. oktobra u Mladenovcu u Centru za kulturu i turizam. Glumačku ekipu ove predstave čine Feđa Stojanović, Elizabeta Đorevska, Mina Sovtić, Branko Vidaković, Milan Vasić, Lena Bogdanović i Nikola Šurbanović.

Klaustrofobična komedija“ po tekstu Dušana Kovačevića u režiji Darka Bajića gostuje u novosadskom „Pozorištu mladih“ 10. oktobra. „Klaustrofobična komedija“ je predstava sa dugom tradicijom u Zvezdara teatru, prva predstava koju je za ovo pozorište pisao i režirao Dušan Kovačević 1987. godine. Obnovljena je 2015. godine u režiji Darka Bajića.

Ekipa predstave „Korešpodencija“ sprema se za put u inostranstvo. Predstava će gostovati u Torontu 19. i 20. oktobra u Isabel Bader teatru sa kojim Zvezdara teatar već duži period ima dobru saradnju. Publici u Torontu predstaviće se glumci Branislav Lečić, Slavko Štimac, Anica Dobra, Joakim Tasić, Jelena Stupljanin i Branko Vidaković.

Najnovija predstava Zvezdara teatra „Feliks“ koja je nastala po istoimenom romanu Vladimira Kecmanovića u dramatizaciji Koste Peševskog i Darka Bajića koji je i reditelj predstave gostuje 22.oktobra u Kulturnom centru Pančeva.

Poslenje gostovanje najavljeno je za 24. oktobar, kada će predstava „Osama – Kasaba u Njujorku“ biti odigrana na sceni Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ u Zaječaru.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.