Naslovna » Izlasci » Festivali » 10. Bosifest – Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom
10. Bosifest - Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom
10. Bosifest - Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom

10. Bosifest – Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom

10. Bosifest – Beogradski internacionalni filmski festival osoba sa invaliditetom biće održan od 21. do 23. oktobra 2019. u Kinoteci.

Organizatori manifestacije, Hendi Centar Koloseum, obeležiće deseto izdanje u Uzun Mirkovoj 1 pratećim programom koji predstavlja osvrt na protekle godine.

Ovogodišnji selektor, Igor Toholj, izabrao je filmove koji će biti prikazani na festivalu. U takmičarskom delu biće prikazano devet, a u revijalnom delu sedam filmova. Filmovi su iz evropskih zemalja, Irana i Izraela.

»»» Program 10. Bosifest-a preuzmite ovde! (83 downloads)

Cilj festivala je da se napravi spona između autora filmova profesionalaca koji se bave dokumentarnim filmom, osoba sa invaliditetom i udruženja osoba sa invaliditetom i da se kroz filmsku umetnost široj javnosti ukaže na bogatstvo različitosti.

Ovi dokumentarni filmovi prikazuju životne priče osoba sa različitim hendikepom, koji se bave sportom, umetnošću, naukom i slično, i na taj način razbijaju predrasude i stereotipe o osobama sa invaliditetom.

Važan segment festivala Bosifest je i promocija inkluzije osoba sa i bez invaliditeta kroz razne prateće programe koji su sastavni deo ove manifestacije čiji je ovogodišnji slogan „Portret emocija„. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.