Naslovna » Izlasci » Akcije » 11. Međunarodni „Fića skup“ na Zvezdari
Međunarodni "Fića skup" na Zvezdari
Međunarodni "Fića skup" na Zvezdari

11. Međunarodni „Fića skup“ na Zvezdari

11. Međunarodni „Fića skup“ biće održan u subotu, 5. oktobra 2019 od 11.30 do 16.00 na platou ispred Gradske opštine Zvezdara.

Vlasnici najstarijih „fića“ i ljubitelji ovog automobila, koji se smatra oldtajmerom i simbolom bivše SFRJ, predstaviće svoja vozila zainteresovanim posetiocima u Bulevaru kralja Aleksandra 77.Za dž

Izložbu automobila „Fića skup“ organizuje Beogradsko udruženja fićista uz podršku GO Zvezdara.

Organizatori očekuju da na skupu bude predstavljeno oko četrdeset vozila Zastava 750/850 – „fića“, ne samo iz Srbije već i iz regiona, uključujići i trkačka vozila i poneki oldtajmer, kao podršku Srpskog saveza za istorijska vozila.

Proizvodnja „fiće“ obeležila je početak domaće automobilske industrije, od davne 1955. do 1985. u fabrici automobila u Kragujevcu i za većinu Jugoslovena to je bio prvi automobil. Tokom trideset godina napravljeno je 923.487 vozila.

Beogradsko udruženje fićista pomaže domaćem turizmu i sportu, pomaže i vlasnicima da dođu do delova za svog ljubimca, povezuje ih međusobno, a pomaže i onima koji žele da kupe ovaj atraktivni auto, koji je bio nacionalno obeležje u jednom periodu istorije Jugoslavije. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.