Naslovna » Izlasci » Sajmovi » 45. Međunarodni sajam pčelarstva na Tašmajdanu
Sajam pčelarstva na Tašmajdanu
Sajam pčelarstva na Tašmajdanu

45. Međunarodni sajam pčelarstva na Tašmajdanu

Od srede do nedelje, od 2. do 6. oktobra 2019. u parku Tašmajdan održava se tradicionalni 45. Međunarodni sajam pčelarstva.

U narednih pet dana, Beograđanima i gostima prestonice svoje proizvode predstaviće 145 izlagača pčelinjih proizvoda, kao i 105 izlagača pčelarske opreme.

Sajam se održava u organizaciji Društva pčelara „Beograd“, Sekretarijata za privredu i Grada Beograda.

– Ova manifestacija je još jedan simbol glavnog grada. Podsetiću da smo prošle godine na ovom mestu pričali o početku gradnje pogona za plasman meda svih pčelara Srbije, a danas vas obaveštavam da je pogon građevinski završen i da je u postupku kupovina opreme. Tako ćemo biti u mogućnosti da započnemo sa plasmanom na veliko, a nadamo se da ćemo uskoro krenuti i sa plasmanom na malo. Otvaranje pogona će biti u februaru i svi ste dobrodošli – kazao je na otvaranju predsednik Saveza pčelarskih organizacija Srbije Rodoljub Živadinović.

Direktor Tašmajdanskog sajma i predsednik Društva pčelara „Beograd“ Slobodan Čumić istakao je da je svaka prva nedelja u oktobru smotra svih pčelara Srbije, kao i da je svake godine sve veći broj učesnika iz zemalja regiona, Hrvatske, Mađarske, Rumunije, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i drugih zemalja.

On je istakao da je u pčelarskom svetu ovaj sajam je najveći u Evropi, a tokom njegovog trajanja održaće se predavanja za pčelare, građane i učenike, a sutra u okviru Dana evropske baštine biće održano predavanje na temu „Gde su pčele tu je i zdravlje„.

Po najavama organizatora, u narednih pet dana očekuje se da sajam obiđe 150.000 posetilaca. (Beoinfo)