Naslovna » Izlasci » Sport » Belgrade Night Mile 2019 – druga noćna štafetna trka na Savskom vencu
Belgrade Night Mile 2019 - druga noćna štafetna trka na Savskom vencu
Belgrade Night Mile 2019 - druga noćna štafetna trka na Savskom vencu

Belgrade Night Mile 2019 – druga noćna štafetna trka na Savskom vencu

Belgrade Night Mile 2019 biće održana u četvrtak, 17. oktobra 2019. od 22.00, na Savskom vencu sa startom na Prokopu.

Druga noćna štafetna trka biće jedna od najatraktivnijih trka ove godine koju organizuju Tim adidas Runners Belgrade i Gradska opština Savski venac.

Osim činjenice da se trči u večernjim satima, štafetna trka je zanimljiva i po tome što se učestvuje u timovima od po troje trkača, u muškoj i ženskoj konkurenciji, a dužina staze je jedna milja.

– Noćna štafetna trka je nastala iz zajedničke želje da promovišemo sport i zdrave životne navike i ovo je samo jedan od načina na koji želimo da ukažemo na važnost bavljenja rekreativnim sportom. Prošle godine trka je ispunila sva naša očekivanja, veliki broj sugrađana se pridružio. Sudeći po izuzetnom interesovanju, možemo da potvrdimo da će na startu biti više od 200 trkača, i da ćemo moći da se pohvalimo jednim od značajnijih sportskih događaja na našoj opštini – poručio je Uroš Tripković, član Veća Gradske opštine Savski venac.

Jedan od adidas Runners Belgrade kapitena, inače student doktorskih studija, Aleksa Jovanović, navodi da bi svaki član tima trebalo da pretrči dužinu od 1.600 metara, odnosno dva puta 800 metara.

– Konačan skor ekipe predstavlja ukupno vreme potrebno da svi članovi istrče zadatu dužinu. Najbrži dobijaju vredne nagrade. Siguran sam da će se svi dobro zabaviti i doživeti novo iskustvo – ističe Jovanović.

Belgrade Night Mile 2019: izmene u saobraćaju

Tokom održavanja ove štafetne trke u Ulici Dragana Mancea, Prokupačkoj (novoizgrađena saobraćajnica pored Železničke stanice „Beograd centar“) i Gučevskoj, doći će do promena linija javnog prevoza 17. oktobra, od 21.00 do 1.00, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila sa linija javnog prevoza 34 i 36 će u oba smera saobraćati Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, bez svraćanja na Železničku stanicu „Beograd centar“.

Vozila sa linije 38A, u smeru ka Železničkoj stanici „Topčider“, saobraćaće Bulevarom Franša d’Eperea, Mostarskom petljom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom „Radnička“, Bulevarom vojvode Mišića, Bulevarom patrijarha Pavla i dalje redovnom trasom, dok će u suprotnom smeru saobraćati Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, bez svraćanja na Železničku stanicu „Beograd centar“. (danubeogradu.rs)