Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Beogradski sajam: 15. Međunarodni sajam energetike, 16. EcoFair i 7. iSEC
Beogradski sajam: 15. Međunarodni sajam energetike, 16. ecofair i 7. isec
Beogradski sajam: 15. Međunarodni sajam energetike, 16. ecofair i 7. isec

Beogradski sajam: 15. Međunarodni sajam energetike, 16. EcoFair i 7. iSEC

15. Međunarodni sajam energetike, sajam ekologije – 16. Ecofair i 7. iSEC biće otvoreni od 2. do 4. oktobra u hali 1 Beogradskog sajma.

15. Međunarodni sajam energetike je najveći i najrespektabilniji godišnji regionalni skup kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima električne energije, uglja, nafte i gasa, rudarstva, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

16. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – Ecofair je najreprezentativnija privredno-edukativna sajamska manifestacija te vrste u ovom delu Evrope, epicentar regionalnog godišnjeg okupljanja najrazličitijih i najodgovornijih činilaca iz sistema zaštite životne sredine – institucija, proizvođača opreme, distributera, reciklera, operatera, deponija, lokalnih samouprava, komunalnih preduzeća, generatora otpada, stručne javnosti.

Međunarodni sajam pametnih tehnologija – 7. iSEC predstavlja visoke tehnologije i savremena IT rešenja u oblasti nadzora, monitoringa, senzorske detekcije i merenja, automatizacije, bezbednosti, te softversko-hardverskih pametnih rešenja u okviru raznovrsnih oblasti.

Prateći programi

Osnovu ovogodišnjeg pratećeg programa čini trodnevna ekspertska konferencija „Poglavlje 27 – kuda dalje“ (poglavlje koje se odnosi na životnu sredinu u pregovaračkom procesu pristupanja Evropskoj uniji), posvećena organskoj povezanosti energetskog i ekološkog sektora. U formi više panela na dnevnom redu biće obrađene razne teme.

Pored konferencije posvećene Poglavlju 27, biće održano više od 20 analitičkih predavanja, prezentacija i radionica u vezi sa aktuelnim temama u ovim oblastima.

Prateći program ISEC-a pretežno je baziran na njegovim bezbednosnim aspektima, koji će svoje mesto naći u okruglom stolu pod nazivom „Bezbednosna kultura u sistemu obrazovanja dece i mladih“ te predstavljanju i analizi „Primene Zakona o privatnom obezbeđenju, Zakona o detektivskoj delatnosti, Zakona o kritičnoj infrastrukturi i Zakona o komunalnoj miliciji“.

Kao direktni ili indirektni učesnici, u izlagačkim ili konferencijskim programima ovih sajmova okupiće se predstavnici više od 100 domaćih i inostranih kompanija, institucija i organizacija iz dvadesetak zemalja.

Pretežno poslovna poseta govori o tržišnom karakteru ovih manifestacije, koje predstavljaju i priliku da se povežu investitori, proizvođači opreme, resorna administracija, finansijske institucije, lokalna samouprava i svi drugi bitni činioci.

Radno vreme sajmova je od 10.00 do 17.00.

Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, za grupne posete 250 (grupne za studente i učenike 150), a parking je 150 dinara po satu. Ulaznice za jedan sajam važe i za dva ostala. (danubeogradu.rs)