Naslovna » Izlasci » Festivali » DKSG: 6. Festival bluz bendova
DKSG: 6. Festival bluz bendova: Stare kuke
DKSG: 6. Festival bluz bendova: Stare kuke

DKSG: 6. Festival bluz bendova

U sredu i četvrtak, 6. i 7. novembra 2019, u Domu kulture „Studentski grad“ biće održan 6. Festival bluz bendova.

Do sada se na ovom festivalu predstavilo više od dvadeset pet sastava regionalne bluz scene.

Festival bluz bendova je muzička manifestacija u Beogradu na kojoj se na jednom mestu, u dva dana, mogu čuti vodeća imena bluz muzike iz Srbije i okruženja.

Koncerti u DKSG počinju od 20.00.

6. Festival bluz bendova – program

DKSG, Bulevar Zorana Đinđića 179

Sreda, 6. novembar 2019. (20.00)
Stare kuke
Sastav Stare kuke dolazi iz Inđije. Kombinuju bluz i rok, gde u prvi plan izlazi gitarsko umeće Bogdana Hemuna Bobe i glasovni kvaliteti vokala Vladimira Marčetića Šikca. Ostatak postave takođe čine doajeni: basista Igor Skendžić Skendža i bubnjar Vladimir Vukas. Muzički materijal Starih kuka osvaja na prvo slušanje, a kada ih jednom pogledate na bini, u koncertnoj varijanti, biće vam jasno da pred sobom imate sjajnu ekipu koja itekako zna da zabavi i muzički osvoji publiku i slušalački auditorijum.

Sreda, 6. novembar 2019. (21.30)
Nikola Čubrilo Band
Nikola je izuzetan instrumentalista i svoje pravo lice pokazuje na sceni, gde mu svesrdno pomažu basista Jovan Đukić i bubnjar Dimitrije Mojsijević. Album „Goin’ Down The Road“ je izdanje sa kojim Nikola i ekipa saradnika debituju, ali takođe i album koji otkriva potencijale ovog muzičara. Nјegov muzički stil asocira na gitarske heroje iz neke lepše prošlosti…

Četvrtak, 7. novembar 2019. (20.00)
Loup-Garou
Ovo je beogradski alternativni bluz bend čiji bi se muzički stil najbolјe opisao rečenicom „Tom Waits se izgubio u močvarama Luizijane“. Bend je osnovao glavni pevač i gitarista Vladan Petrović. Kombinujući različite muzičke pravce poput swamp bluza, bluz roka i melodičnog džeza, bend teži razvijanju sopstvene verzije bluza koji na našim prostorima još nije viđen. Inspirisani New Orleans i Cajun kulturom, članovi benda oživlјavaju duh močvara Luizijane, dodajući elemente džeza i psihodeličnog bluza kao svojevrstan pečat.

Četvrtak, 7. novembar 2019. (21.30)
Di Luna Blues Band
Grupu su 1989. godine osnovali Sale Ranđelović Ranđa i Dragan Marković Mare, rodonačelnik bluza na ovim prostorima, koji je deset godina ranije pokrenuo Bluz kvintet i nešto kasnije Point Blank. Di Luna Blues Band je osnovan sa cilјem da kroz žive nastupe podeli radost muziciranja i lјubav prema bluzu. Sastav je učestvovao na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim festivalima, deleći često nastupe sa najvećim svetskim zvezdama bluza.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.