Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » FMU i Gvarnerius nagrađuju: Danica Dujaković, klavir
Pijanistkinja Danica Dujaković
Pijanistkinja Danica Dujaković

FMU i Gvarnerius nagrađuju: Danica Dujaković, klavir

U subotu, 12. oktobra 2019. od 20.00, u okviru ciklusa „FMU i Guarnerius nagrađuju“ nastupiće pijanistkinja Danica Dujaković.

Publika u Centru lepih umetnosti Jovana Kolundžije (Džordža Vašingtona 12) biće u prilici da čuje dela Betovena, Šumana, Prokofjeva i Rahmanjinova.

Ulaz na koncert je besplatan.Za dž

Višestruko nagrađivana pijanistkinja Danica Dujaković je i laureat ovogodišnjeg međunarodnog takmičenja „Davorin Jenko“.

Osma sezona ciklusa koncerata „FMU i Gvarnerius nagrađuju najbolje studente osnovnih, master i doktorskih studija Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu“ održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja i Grada Beograda.

Danica Dujaković (Beograd, 1994) osvajala je nagrade na državnim i međunarodnim takmičenjima, među kojima se ističe četvrta nagrada na takmičenju u Košicama (2005), apsolutna prva nagrada na Međunarodnom takmičenju Citta di Gorizia (Italija, 2009) kao i specijalna nagrada za izvođenje dela F. Mendelsona na istom takmičenju.

Muzičko obrazovanje stekla je na Fakultetu muzičke umetnosti gde je dobila i diplomu master studija. Ove godine upisala je doktorske studije na istom fakultetu. Održala je mnogo koncerata u zemlji i inostranstvu. (danubeogradu.rs)