Naslovna » BG svaštara » TV i online program » HBO Go: Održana premijera nove serije „Nadzirači“
HBO Go: Premijera nove serije "Nadzirači"
HBO Go: Premijera nove serije "Nadzirači"

HBO Go: Održana premijera nove serije „Nadzirači“

U Beogradu je sinoć održana premijera nove HBO serije „Nadzirači“ (Watchmen), čija prva epizoda je već dostupna putem HBO GO-a.

Nova epizoda će dolaziti u HBO GO ponudu svakog ponedeljka, kada će biti emitovana i na HBO kanalu od 20.00.

Ekskluzivna premijera okupila je brojne predstavnike medija i poznate ličnosti, među kojima su bili glumac Luka Raco, pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo i sportistkinja Jasmina Aleksandrov.

U svetu „Nadzirača“ svi kriju svoje pravo lice pod maskama – od prognanih superheroja do anonimnih policajaca, pa su u skladu sa tim i svi gosti na premijeri sakrili svoj identitet. Neobična atmosfera i scenografija dočarale su alternativnu, savremenu stvarnost, u kojoj se radnja serije odvija.

https://youtu.be/QWR8TKIGatM

Serija koju potpisuje Dejmon Lindelof (autor serija „Ostavljeni“ i „Izgubljeni“, za koju je osvojio Emi), prisvaja nostalgiju istoimene originalne revolucionarne grafičke novele, istovremeno i sama težeći inovaciji.

Među glavnim likovima su maskirani pobunjenici koje smatraju otpadnicima, prognani superheroji, od kojih neki žele da dignu revoluciju, dok drugi pokušavaju da ih spreče u tome.

Dobitnica Oskara Redžina King predvodi glumačku ekipu kao Andžela Abar, koja nosi dve maske; jednu, glavne detektivke u policiji Talse i drugu, supruge i majke troje dece. Pridružuje joj se još jedan oskarovac, Džeremi Ajrons, koji glumi ostarelog i uobraženog britanskog lorda, kao i Don Džonson u ulozi Džada Kroforda, šefa policije u Talsi, Džin Smart kao agent FBI-ja Lori Blejk i Tim Blejk Nelson kao detektiv Uveličavajuće Staklo.

Izvršni producent i scenarista serije je Dejmon Lindelof, Nikol Kasel i Stiven Vilijams su reditelji i izvršni producenti, a Tom Spezijali i Džozef Iberti su takođe među izvršnim producentima.

Serija je zasnovana na istoimenoj grafičkoj noveli autora Dejva Gibonsa, koju je izdao DC.