Naslovna » Izlasci » Pozorište » Kabare „Da, to su bili dani“ u Velikoj sali Kombank dvorane!
Kabare "Da, to su bili dani"
Kabare "Da, to su bili dani"

Kabare „Da, to su bili dani“ u Velikoj sali Kombank dvorane!

U subotu, 30. novembra od 20.00, u Velikoj sali Kombank dvorane biće održan muzičko-poetski kabare „Da, to su bili dani„.

Pored Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića na sceni Kombank dvorane nastupiće Nina Ćosić i Voja Savić kao i specijalni gosti.

Kabare se izvodi od 2004. godine, a do sada je odigran čak 299 puta.

Reč je o kombinaciji muzike, poezije i humorne anegdotske građe, tako da će publika moći da uživa u stihovima naših znamenitih pesnika, kao i u različitim muzičkim žanrovima, od šansone, rock n rolla do domaćeg i stranog evergrina.

Tom muzičko-poetskom građom umetnici će pokušati, kako kažu, da umiju i odbrane ove naše dane, te uoči nastupa poručuju:

– Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena. Muzika i poezija su jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju.

Karte za 300. izvođenje kabarea „Da, to su bili dani“ u prodaji su na blagajni Kombank dvorane i u mreži Ticket Vision. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.