Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar na 64. Sajmu knjiga
Kreativni centar na 64. Sajmu knjiga u Beogradu
Kreativni centar na 64. Sajmu knjiga u Beogradu

Kreativni centar na 64. Sajmu knjiga

Između dva Sajma knjiga u Beogradu izdavačka kuća Kreativni centar je objavila blizu stotinu naslova domaćih i stranih autora.

Ta brojka je značajna ako se ima u vidu to koliko je vremena i pažnje potrebno za pripremu dečjih knjiga, a posebno onih čiji cilj nije samo da zabave već da pokriju sve relevantne teme u vezi sa odrastanjem dece i njihovim vaspitanjem.

Kreativni centar ove godine obeležava 30 godina od objavljivanja prve knjige, a to će biti dočarano i na ovogodišnjem 64. Beogradskom sajmu knjiga od 20. do 27. oktobra.

»»» Prelistajte novi katalog Kreativnog centra.

Knjige za najmlađe

Među mnogobrojnim novim naslovima izdvajaju se nove knjige najboljih i najviše nagrađivanih domaćih pisaca za decu. Baštovanov san, zanimljiva priča Jasminke Petrović i Dobrosava Boba Živkovića, namenjena je početnicima u čitanju.

Istom uzrastu obraćaju se i Princezino izvinjenje i Princezin globus, dve nove knjige Vesne Aleksić, ovogodišnje dobitnice nagrade Neven. Vesna Ćorović Butrić predstaviće se čitaocima knjigom o jednom žutom balonu, pod nazivom Bongo. Ili: Družina retkih kućnih ljubimaca, a Gordana Maletić romanom Lutanja baštenskih patuljaka.

Apatinski pisac Zlatko Vasić, koji je publici poznat po knjizi Čudesno putovanje, za koju je dobio nagrade Neven i Dositejevo pero, na ovogodišnjem sajmu predstaviće uzbudljiv avanturistički roman Šumski derbi.

Najmlađe čitaoce Kreativni centar će obradovati sa dve nove muzičke knjige o Peci, koje se zbog kvaliteta zvuka ubrajaju među omiljena izdanja za decu. Posle velikog uspeha knjiga Peca voli Mocarta i Peca voli operu, na predstojeći Sajam knjiga stižu još dva odlična izdanja iz tog serijala: Peca svira rok, u kojoj Peca putuje u London, prestonicu rok muzike, i Peca svira džez, u kojoj se Peca sa svojim saksofonom zaputio u Nju Orleans.

Kreativni centar za predškolce

Deci predškolskog uzrasta Kreativni centar će ponuditi nove slikovnice domaćih autora: poučnu ekološku priču Stanke Brdar Uzbuna u kući belih medveda, nastalu sa željom da kod dece probudi svest o očuvanju životne sredine, knjigu Tri želje mačka Miška Milovana Mračevića, čija se radnja odigrava u mirnom vojvođanskom selu, kao i priču Pravi ljubimac za mene Patriše Anđelković, o hrčku Tihomiru koji željno iščekuje da postane nečiji kućni ljubimac.

Edicija Ana i Filip istražuju bogatija je za knjigu Na livadi Simeona Marinkovića i Dušana Pavlića. Osim knjiga domaćih pisaca, među novim naslovima izdvajaju se slikovnica Prutko Džulije Donaldson, autorke poznatog Grozona, koja se svrstava među najpopularnije dečje spisateljice na svetu, i nova priča o čiči Petsonu i mačku Findusu, pod nazivom Pa zar ti baš ništa ne umeš, Petsone?, poznatog švedskog pisca i ilustratora Svena Nurdkvista.

Za učenike školskog uzrasta

Učenicima školskog uzrasta namenjene su dve zbirke pesama koje će ih povesti u nesvakidašnju čitalačku avanturu: knjiga Dar-mar Dragane Mladenović, s modernim ilustracijama Borisa Kuzmanovića, i Naša gošća godina Dobrice Erića, s maestralnim ilustracijama Marice Kicušić.

Nakon velikog interesovanja koje je kod čitalaca, pre svega roditelja, pobudio prevod knjige Ilustrovani ključ za dečje krize francuskih autorki An Kler Klajndinst i Linde Korace, Kreativni centar je nedavno objavio i njihovu knjigu Ilustrovani ključ za tinejdžerske krize.

Napominjemo da će An Kler Klajndinst na predstojećem Sajmu knjiga biti gost Kreativnog centra, Francuskog instituta i Beogradskog sajma knjiga. Francuska autorka će održati i predavanja o delotvornim vaspitnim tehnikama i principima „Pozitivne discipline“ u Beogradu i Novom Sadu.

 

Ovo su samo neki od naslova iz ovogodišnje produkcije, kojom Kreativni centar, kao i uvek dosad, nastoji da prati ritam savremene dece, da za njih otvori sve važne teme, da afirmiše savremene edukativne metode i promoviše duh tolerancije i kritičkog mišljenja, čime na najbolji način priprema decu za važan zadatak što stoji pred njima, a to je građenje boljeg društva od ovog u kojem živimo.

Štandovi Kreativnog centra na Sajmu knjiga

Posetite štandove Kreativnog centra na Sajmu knjiga u Beogradu od 20. do 27. oktobra 2019. godine:

  • Glavni štand, Hala 1 (nova izdanja, udžbenici, radni listovi za predškolce, promocije i gostovanja pisaca i ilustratora);
  • Udžbenički štand, Hala 2 (materijali za školu i vrtić, promocije za nastavnike i vaspitače);
  • Štand za velike popuste, Hala 4 (odabrana izdanja s popustima do 80%).

»»»  Program Kreativnog centra na 64. Sajmu knjiga preuzmite ovde! (90 downloads)

Ove godine posetioce očekuje i Happy hour – 30% popusta na sva izdanja svakoga dana od 19.00 do 20.00 na Glavnom i Školskom štandu. Ovaj popust ne važi za predškolske radne listove, udžbenike, radne sveske i dodatne materijale za osnovnu školu. Listu tih izdanja možete pogledati na sajtu ove izdavačke kuće.

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.