Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Muzikon: Level Up no. 4 u Kolarčevoj zadužbini
Muzikon: Level Up no. 4 u Kolarčevoj zadužbini
Muzikon: Level Up no. 4 u Kolarčevoj zadužbini

Muzikon: Level Up no. 4 u Kolarčevoj zadužbini

U četvrtak, 28. novembra 2019. od 20.00, u Kolarcu će Kamerni orkestar Muzikon održati koncert „Level Up no. 4“.

Ovo će biti kraj prvog ciklusa a publika će premijerno čuti delo za dva klavira i orkestar kompozitorke Ane Đorđević.

Na koncertu nastupa poznata austrijska pijanistkinja i redovna profesorka Univerziteta Mocarteum – Kordelija Hofer Tojč, kao i jedna od naših najznačajnijih pijanistkinja Minka Popović.

Poslednji koncert prvog ciklusa orkestra Muzikon je simbolično nazvan „Vrh“ i predstavlja vrhunac planiranog dostignuća, sa idejom doprinosa uzdizanju duha zajednice i bacanja novog svetla na jedno od izuzetnih dostignuća civilizacije – klasičnu muziku.

Kroz dve godine postojanja, Muzikon je, pored dve koncertne sezone na Kolarcu, nastupao širom regiona predstavljajući publici nekoliko vekova muzičkog stvaralaštva, od baroknih dela, do džeza i rokenrola, iz perspektive klasičnog orkestra. Bilo da su u pitanju veliki nastupi pred auditorijumom od nekoliko hiljada ljudi, ili intimni koncerti na krovovima za kućni savet, Muzikon pruža priliku ljudima da uživaju u muzici koju možda nisu navikli da slušaju svaki dan.

Kamerni orkestar Muzikon priprema velike koncerte i još veće projekte. Očekuju ih nastupi sa Stefanom Milenkovićem u okviru UNICEF-ovog dobrotvornog koncerta, Borisom Berezovskim u okviru Steinway & Sons koncertne sezone, turneja u Kini, kao mnogi drugi projekti. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.