Naslovna » Izlasci » Film » Novi filmovi u bioskopima (3. oktobar 2019)
Novi filmovi u bioskopima (3. oktobar 2019): Milošću božjom
Novi filmovi u bioskopima (3. oktobar 2019): Milošću božjom

Novi filmovi u bioskopima (3. oktobar 2019)

Milošću božjom, Jeti – snežni čovek, Zemlja meda, Kolo – na Tašu – to su novi filmovi u domaćim bioskopima od 3. oktobra 2019. godine.

Filmove Vojna akademija 5 i Džoker predstavili smo prošle nedelje. U ovom pregledu predstavljamo i film Blizanci čija će premijera biti u sredu, 9. oktobra.

Milošću božjom

Tri odrasla čoveka, Aleksandar, Fransoa i Žil, imaju traume i godine borbe sa samima sobom. Posle jednog događaja pokreće se lavina sećanja i borba protiv surovog zločina.

Uporediće svoja traumatična iskustva i preispitati živote kroz ljubavnu, porodičnu i profesionalnu perspektivu.

Originalni naslov: Grâce à Dieu. Dužina trajanja filma: 137 minuta. Države i godina proizvodnje: Francuska, Belgija / 2019. Žanr: drama. Uloge: Melvil Poupaud, Denis Ménochet, Swann Arlaud. Reditelj: François Ozon.

Jeti – snežni čovek

Ovo je epska avantura duga više od 3000 kilometara, od ulica kineskog grada do snežnih pejzaža Himalaja, koji svojom lepotom oduzimaju dah.

Kada tinejdžerka Ji slučajno sretne mladog Jetija na krovu zgrade u kojoj živi, ona i njeni nestašni drugari Jin i Peng, daju mu ime Everest i upuštaju se u avanturu kako bi magično stvorenje ponovo ujedinili sa njegovom porodicom, na najvišoj tački na Zemlji.

Ali, ova družina moraće uvek da bude korak ispred Berniša, starog bogataša koji želi da zarobi Jetija i zoologa dr Zare, kako bi pomogli Jetiju da se vrati kući.

Originalni naslov: Abominable. Dužina trajanja filma: 92 minuta. Države i godina proizvodnje: Kina, SAD / 2019. Žanr: animirani, avantura, porodični. Reditelji: Tim Johnson, Todd Wilderman.

Zemlja meda

Poslednja pčelarka u Evropi mora da sačuva svoje pčele i vrati prirodnu ravnotežu u Zemlju meda.

Uvodni kadrovi ovog filma su tako rustično raskošni da se na trenutak zapitate da li je zaista reč o dokumentarcu. Elegantno obučena u živopisnu bluzu i sa smaragdnom maramom na glavi Hatidže Muratova gazi krševitim, ali spektakularnim balkanskim predelom na svom putu ka koloniji pčela koju uzgaja i izgleda kao da baš iz njega izrasta, ali na neki način tako i jeste.

Živi sa svojom bolesnom majkom Nazife u maloj kolibi bez struje u nenaseljenim planinama Makedonije i ne poznajući drugačiji život jer svakako češće viđa pčele nego ljude. Sve dok porodica pčelara nomada ne uđe na njenu teritoriju i tako ugrozi ono od čega ona živi.

Svetska premijera ovog izuzetnog dokumentarca bila je na prestižnom Sandens festivalu gde je film toliko oduševio žiri da je osvojio tri od pet mogućih nagrada. Zemlja meda je i ovogodišnji makedonski kandidat za Oskara.

Originalni naslov: Meдена земја. Dužina trajanja filma: 85 minuta. Država i godina proizvodnje: Severna Makedonija / 2018. Žanr: dokumentarni. Pojavljivanje: Hatidže Muratova. Reditelji: Tamara Kotevska, Ljubomir Stefanov.

Kolo na Tašu

Prvi film o tradicionalnim pesmama i igrama Srbije, Kolo na Tašu, premijerno će biti prikazan 3. oktobra u Kombank dvorani.

Na kraju svoje 71. sezone „Momentum“, Ansambl Kolo je održao koncert na Stadionu Tašmajdan. Snimljen sa 14 kamera i iz drona, zabeležen je jedinstveni, spektakularni nastup ansambla koji već sedam decenija čuva, neguje i širi našu narodnu tradiciju i kulturu.

Film Kolo na Tašu predstavlja prekretnicu i u istoriji Ansambla Kolo, ali i u istoriji naše tradicionalne istorije i kulture. Ovo je prvi put da je ta kultura, ta tradicija i ta umetnost prikazana u filmskom mediju. Ta činjenica čini ovo filmsko delo, u režiji Miška Milojevića, jedinstvenim događajem koji će otvoriti nove horizonte kako Ansamblu, tako i našoj kulturi.

Izvodeći najznačajnije i najčuvenije koreografije i numere iz repertoara, u ambijentu čuvenog stadiona Tašmajdan, Ansambl Kolo je doneo u sam centar Beograda umetničku istoriju Srbije. Ovaj film tom nastupu dodaje potpuno novu dimenziju i kvalitet tom spektaklu.

Originalni naslov: Kolo na Tašu. Dužina trajanja filma: 133 minuta. Država i godina proizvodnje: Srbija / 2019. Žanr: muzički. Pojavljivanje: Ansambl Kolo. Reditelj: Miško Milojević.

Blizanac

Elitni ubica Henri Brogan iznenada postaje meta. Proganja ga misteriozni, mladi operativac koji naizgled može predvideti svaki njegov potez.

Film je režirao dobitnik Oskara Ang Li, a producirali su ga poznati producenti Džeri Brukhajmer, Dejvid Elison, Dana Goldberg i Don Grejndžer.

Ono što posebno treba istaći jeste da je to film kakav se, u tehničkom smislu, kod nas još nije prikazivao, u 3D formatu visoke rezolucije, sa 60 frejmova po sekundi i 5:1 zvukom!

Tehnologija je uspela da klonira čoveka još pre 20 godina. Sada, po prvi put u istoriji kinematografije, publika će videti potpuno novog digitalnog čoveka. „Ovo što smo ovde uradili nikada pre nije urađeno.Gledao sam u savršenu verziju sebe od 23. godine“, izjavio je glavni glumac Vil Smit.

Posle premijere 9. oktobra od 20.00 u bioskopu Cineplexx Ušće SC, film će biti na redovnim repertoarima od četvrtka, 10. oktobra 2019.

Originalni naslov: Gemini Man. Dužina trajanja filma: 117 minuta. Država i godina proizvodnje: SAD / 2019. Žanr: akcija, naučna-fantastika. Uloge: Will Smith, Clive Owen, Mary Elizabeth Winstead, Benedict Wong. Reditelj: Ang Lee.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.