Naslovna » Izlasci » Akcije » Pešački vikend u centru Beograda
Pešački vikend u centru Beograda
Pešački vikend u centru Beograda

Pešački vikend u centru Beograda

U subotu i nedelju, 19. i 20. oktobra 2019, u centru Beograda, od Slavije do palate „Albanija“, biće organizovan Pešački vikend.

Pešački vikend će biti održan u ulicama Kralja Milana, Terazije i Kolarčeva, koje će biti zatvorene od 19. septembra (u ponoć) do ponedeljka, 21. oktobra u 4.00.

Zbog toga će biti i mnogo izmena u javnom gradskom prevozu, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Trolejbuske linije 21, 22 i 29 i autobuska linija 31 saobraćaju od perifernih terminusa do Trga Slavija i nose oznaku 21L, 22L, 29L i 31L. Privremena autobuska linija 22A se ukida.

Vozila sa linija 24 i 26 saobraćaće delimično izmenjenom trasom – u smeru prema Dorćolu ići će ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Braće Jugović, Francuskom i dalje redovnom trasom, a koristiće stajalište „Dom omladine“. U smeru prema gradu saobraćaće ulicama Francuskom, Trg republike, Makedonskom, Dečanskom, Trg Nikole Pašića i dalje redovnom trasom. U ovom pravcu vozila će koristiti privremeno stajalište „Trg republike“ ispred scene „Raša Plaović“.

Vozila sa linija 37 i 44, kao i minibus linija E2 saobraćaće delimično izmenjenom trasom – u smeru prema Dorćolu ulicama Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Braće Jugović, Francuskom i dalje redovnom trasom. U ovom pravcu vozila će koristiti stajalište „Dom omladine“. U smeru prema gradu vozila će saobraćati ulicama Francuskom, kroz terminus „Trg republike“, Braće Jugović, Dečanskom, Trg Nikole Pašića i dalje redovnom trasom. U ovom pravcu vozila će koristiti stajalište „Trg republike“, koje u redovnom režimu koriste linije 43 i 96.

Autobuske linije 43 i 96 će saobraćati skraćenom trasom do terminusa „Železnička stanica (Pančevački most)“ i nosiće oznake 43L i 96L. Za ove line uspostavlja se privremeno stajalište preko puta postojećeg u Ulici Jovana Avakumovića.

Autobusi sa linije 27 će u smeru ka Trgu republike saobraćati delimično izmenjenom trasom: Bulevar kralja Aleksandra – Dečanska – Braće Jugović – Francuska – terminus „Trg republike“ i koristiće stajalište „Dom omladine“.

Umesto preko Terazija, minibus linija E9 će u oba smera saobraćati od Trga Slavija ulicama Beogradskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Braće Jugović, Francuskom, Cara Dušana i dalje redovnom trasom. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.