Naslovna » Izlasci » Pozorište » Pozorište na Terazijama: Premijera mjuzikla „Brodvejske vragolije“
Pozorište na Terazijama: Premijera mjuzikla "Brodvejske vragolije"
Pozorište na Terazijama: Premijera mjuzikla "Brodvejske vragolije"

Pozorište na Terazijama: Premijera mjuzikla „Brodvejske vragolije“

Premijera mjuzikla „Brodvejske vragolije“ u režiji Nebojše Bradića biće održana 5. oktobra 2019. od 19.30. u Pozorištu na Terazijama.

Ovom predstavom zvanično počinje jubilarna 70. sezona jedinog muzičkog teatra kod nas.

Direktor Pozorišta na Terazijama, Aleksandar Đaja, istakao je da je siguran da je pred nama još jedan uspešan, veseo i razgaljujući komad koji nam je svima neophodan u ovim vremenima.

Reditelj Nebojša Bradić, kome je ovo prva saradnja sa Pozorištem na Terazijama, rekao je da je ova predstava bila izazov u različitim disciplinama i da nije tipično brodvejska jer je u isto vreme i priča o mjuziklu i njegovim zlatnim pravilima.

Za potrebe mjuzikla sašiveno je oko 160 kostima, a pripremana je oko šest meseci. Publiku očekuje vrlo duhovit ali i izvođački zahtevan komad.

Jedan od protagonista u predstavi, Svetislav Bule Goncić, podsetio je da je skoro 32 godine prisutan u Pozorištu na Terazijama i da mu je neizmerno drago što je deo 70-godišnjeg puta ove kuće a da su „Brodvejske vragolije“ samo nastavak uspešne priče.

Brodvejske vragolije – info

Mesto: Pozorište na Terazijama
Naziv predstave: Brodvejske vragolije (The Drowsy Chaperone)
Vreme: 4. oktobar 2019. – pretpremijera; 5. oktobar – premijera; 8. i 17. oktobar – reprize
Režija: Nebojša Bradić
Autorski tim: Slobodan Obradović (prevod i prepev songova), Milan Nedeljković (orkestracija), Vesna Šouc (dirigent), Milica Cerović (koreograf), Miodrag Tabački (scenograf).
U predstavi igraju: Svetislav Bule Goncić, Ivana Popović Ilijin, Slaven Došlo, Jelena Jovičić, Miloš Đorđević, Valentina Pavličić, Miroljub Turajlija, Duško Radović, Mitra Mladenović, Žarko Stepanov, Milan Tubić, Danijel Korša, Bojana Simeon/ Biljana Peković i Ljubiša Dinčić. Učestvuje i balet, hor i orkestar Pozorišta na Terazijama.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.