Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Sahadeva orkestar: Vrhunsko izvođenje savremene duhovne muzike
Sahadeva orkestar: Vrhunsko izvođenje savremene duhovne muzike
Sahadeva orkestar: Vrhunsko izvođenje savremene duhovne muzike

Sahadeva orkestar: Vrhunsko izvođenje savremene duhovne muzike

Sahadeva orkestar održaće koncert savremene duhovne muzike u Pozorištu na Terazijama, u ponedeljak, 11. novembra 2019. od 19.30.

Sahadeva orkestar na koncertima predstavlja muziku i poeziju Šri Činmoja, indijskog savremenog kompozitora, pesnika i filozofa. Šri Činmojeve kompozicije, izvedene u moćnim aranžmanima Sahadeve Torpija iz Velike Britanije namenjenim pre svega ljudskoj duši, pružiće nezaboravno i snažno iskustvo koje se pamti.

U modernim obradama Šri Činmojevih kompozicija prepliću se elementi world, fusion, džez i pop muzike, a tokom koncerta se ubedljivi nastupi orkestra u punom sastavu smenjuju sa intimnijim epizodama u kojima ćete moći da uronite u neizmerne dubine unutrašnjih svetova kroz improvizacije muzičara i pevača svetske klase iz raznih zemalja sveta.

Sahadeva Torpi iz Londona je pijanista, dirigent orkestra i autor svih aranžmana. Muziku i meditaciju je učio od Šri Činmoja tokom 30 godina. Njegov orkestar je dosad imao prilike da nastupa širom sveta.

Sahadeva orkestar na Balkanskoj turneji

Na ovaj koncert, koji se održava u okviru Balkanske turneje, iz Njujorka dolazi svetski poznat flautista, saksofonista, kompozitor, aranžer i muzički producent i specijalni gost, Premik Rasel Tabs, koji je u svojoj plodnoj muzičkoj karijeri snimao albume između ostalih sa Karlosom Santanom, Vitni Hjuston, Herbijem Henkokom, Džonom Meklafinom, Narad-Majklom Valdenom, Loni Liston-Smit itd.

Premik podjednako vlada muzičkim stilovima kao što su džez, pop, R&B, nju ejdž i eksperimentalni stil.

Doživite iskustvo meditacije kroz muziku koju dosad možda niste imali prilike da čujete, kroz muziku namenjenu duši, muziku koja pokreće težnje za jedinstvom i mirom u svetu. Sa ovog koncerta ćete otići ispunjeni jednim novim nadahnućem, novom energijom i novim ohrabrenjem, jer ova muzika dolazi iz srca i hrani dušu.

U tradiciji indijske duhovne muzike ulaz je slobodan, uz obavezne ulaznice koje se mogu podići na blagajni Pozorišta na Terazijama.

Sahadeva orkestar u Beogradu – info

  • Naziv izvođača: Sahadeva orkestar
  • Mesto: Pozorište na Terazijama (Terazije 29)
  • Vreme: Ponedeljak, 11. novembar 2019; 19.30
  • Ulaz: slobodan uz obavezne ulaznice (podižu se na blagajni pozorišta)

(danubeogradu.rs)