Naslovna » BG svaštara » Politika » Sreda, 16. oktobar 2019: Protest „Novinari protiv fantoma“
Sreda, 16. oktobar 2019: Protest "Novinari protiv fantoma"
Sreda, 16. oktobar 2019: Protest "Novinari protiv fantoma"

Sreda, 16. oktobar 2019: Protest „Novinari protiv fantoma“

Protest „Novinari protiv fantoma“ biće održan 16. oktobra 2019. od 18.00, ispred zgrade Vlade Srbije. Organizator je Grupa za slobodu medija.

Prenosimo saopštenje povodom skupa ispred Nemanjine 11:

„Novinari i drugi medijski radnici u Srbiji svakodnevno su izloženi uvredama, pritiscima, omalovažavanju, pretnjama, zastrašivanju… U svojoj smo zemlji a radimo i živimo u neprijateljskom okruženju.

Nemamo podršku ni policije, ni pravosuđa, a ponajmanje vlasti. Naprotiv, odavno je postalo jasno da u Srbiji nema sigurnosti za novinare i druge medijske radnike koji časno rade svoj posao.

Namere vlasti su jasne: žele da ugase sve medije koji svoju uređivačku politiku ne podređuju političkoj promociji i propagandi za potrebe Srpske napredne stranke i Aleksandra Vučića.

Dramatično sužavaju prostor za objektivno, nepristrano i odgovorno javno informisanje u interesu građana.

Okupimo se da zajedno javno saopštimo da ne pristajemo na okupaciju medijskog prostora“.

Grupa za slobodu medija ističe da je protest „Novinari protiv fantoma“ organizovan protiv političkog, fizičkog i finansijskog ugnjetavanja slobodnih novinara i medija.

Zahteva se zaustavljanje nasilja prema onima koji slobodno govore i misle, koji odgovorno i pošteno rade svoj posao. (danubeogradu.rs)