Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » UNICEF-ov dobrotvorni koncert: Kolibri, Stefan Milenković i Nemanja Radulović
UNICEF-ov dobrotvorni koncert: Kolibri, Stefan Milenković i Nemanja Radulović
UNICEF-ov dobrotvorni koncert: Kolibri, Stefan Milenković i Nemanja Radulović

UNICEF-ov dobrotvorni koncert: Kolibri, Stefan Milenković i Nemanja Radulović

U sredu, 13. novembra 2019. od 20.00, u Sava centru će nastupiti dečji hor Kolibri i specijalni gosti Stefan Milenković i Nemanja Radulović.

Povodom obeležavanja 30 godina od usvajanja Konvencije o pravima deteta, UNICEF će organizovati dobrotvorni koncert na kom će se prvi put na sceni naći popularni dečji hor i dva virtuoza.

Čak i trideset godina posle usvajanja Konvencije o pravima deteta, dečija prava se nisu promenila, jer ona nemaju rok trajanja. Ali novi globalni izazovi, kao što su ubrzana digitalizacija, klimatske promene, produženi konflikti i masovne migracije, potpuno menjaju detinjstva.

– Deca se danas suočavaju sa novim pretnjama koja ugrožavaju njihova prava. Moramo stoga da se obavežemo na konkretno delovanje da bismo zaštitili i obezbedili da svako dete, danas i ubuduće, ima jednake šanse u životu. Jedan od načina da se to postigne je ulaganje u obrazovanje u ranom uzrastu. Vrtići su mesto gde se deci pruža podrška, gde mogu da uče da razmišljaju kreativno i sarađuju jedni sa drugima, gde imaju slobodu da budu maštoviti i da uvežbavaju svoje veštine – saopštavaju iz UNICEF-a povodom ovog koncerta.

Sva sredstva od prodaje karata za koncert biće usmerena za podršku unapređenju programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Srbiji.

Pozvani su građani da kupe karte i na taj način pomognu da se predškolske ustanove u Srbiji opreme didaktičkim materijalima i savremenom opremom.

Cene ulaznica se kreću od 1000 do 3900 dinara. Karte su u prodaji na blagajni Sava Centra i na sajtu Tickets.rs. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.