Naslovna » Izlasci » Akcije » Vikend ulične umetnosti na Vračaru
Vikend ulične umetnosti na Vračaru: TKV
Vikend ulične umetnosti na Vračaru: TKV

Vikend ulične umetnosti na Vračaru

Vikend ulične umetnosti biće organizovan u CK Božidarac od 4. do 6. oktobra 2019, u okviru Nedelje kulture na Vračaru.

Nedelja kulture na Vračaru promoviše savremenu umetnost i skreće pažnju na značaj kulture i umetnosti za razvoj lokalne zajednice.

Ove godine, po prvi put će biti održan i Vikend ulične umetnosti u galeriji Božidarac, da bi se ovaj vid specifičan vid umetnosti sačuvao i popularizovao.Za dž

Ulična umetnost predstavlja nezaobilazni deo urbanog okruženja, a Beograd, i posebno opština Vračar, ima razvijenu uličnu umetnost koja sve više privlači pažnju posetilaca i zanimljiva je ljubiteljima savremene umetnosti.

U galeriji Božidarac će biti izložene fotografije ulica i fasada Vračara odabrane na Instagram foto konkursu, od 1. oktobra do 14. oktobra.

Poznati beogradski umetnik JUNK će oslikati zid na zgradi centra Božidarac.

Istoričar umetnosti Srđan Tunić iz organizacije Street Art Walks Belgrade će održati dva predavanja na otvorenom o uličnoj umetnosti na Vračaru, u subotu, 5. oktobra od 15.00 do 18.00, i nedelju, 6. oktobra od 10.00 do 13.00. Prijave na sajtu centra za obrazovanje i kulturu Božidarac.

Fotograf Aleksandar Đorđević, autor knjige „Street Art Belgrade“ će održati radionicu za fotografisanje ulične umetnosti u nedelju, 6. oktobra od 17.00 do 18.30.

Vikend ulične umetnosti organizuje Udruženje građana „Kruna“ u saradnji sa Centrom za obrazovanje i kulturu „Božidarac 1947“ i opštinom Vračar. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.