Naslovna » Izlasci » Akcije » XIX Nedelja italijanskog jezika u svetu… i u Beogradu
XIX Nedelja italijanskog jezika u svetu... i u Beogradu
XIX Nedelja italijanskog jezika u svetu... i u Beogradu

XIX Nedelja italijanskog jezika u svetu… i u Beogradu

Od 21. do 27. oktobra 2019. i u Beogradu će biti održana manifestacija XIX Nedelja italijanskog jezika u svetu.

Svake godine u oktobru Nedelja italijanskog jezika u svetu obeležava se bogatim kulturnim programom čiji fokus je na širenju italijanskog jezika.

Ove godine tema je „Italijanski na sceni“ koja predstavlja nit vodilju za brojne aktivnosti koje se istovremeno organizuju u celom svetu.

U okviru XIX izdanja Nedelje italijanskog jezika u svetu Italijanski institut za kulturu u Beogradu predstavlja sledeće događaje…

Predstavljanje knjige „Malaparte. Životi i legende“ u prisustvu autora Mauricija Sere biće organizovano u ponedeljak, 21. oktobra od 17.00, u okviru 64. izdanja Međunarodnog sajma knjiga.

Svečani koncert pod dirigentskom palicom maestra Alberta Veronezija biće održan u ponedeljak, 21. oktobra od 19.30 u zemunskom Madlenianumu.

Pozorišna predstava učenika Treće beogradske gimnazije na programu je u sredu, 23. oktobra od 20.00 u Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu.

Predavanje „Il vocabolario Zingarelli, ‘palcoscenico’ della lingua italiana da Dante al selfie“, prof. Marija Kanele, urednika rečnika „Zingarelli“ biće održano u četvrtak, 24. oktobra od 12.00, na Katedri za italijanistiku Filološkog fakulteta.

Tokom Nedelje biće organizovani susreti sa studentima i projekcije italijanskih filmova na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu.

Pored toga, biće pokrenuto i online takmičenje „Italijanski na sceni“ na društvenim mrežama Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu. (danubeogradu.rs)