Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Beogradska filharmonija i Sergej Krilov u Kolarčevoj zadužbini
Sergej Krilov (foto: Marko Đoković)
Sergej Krilov (foto: Marko Đoković)

Beogradska filharmonija i Sergej Krilov u Kolarčevoj zadužbini

U petak, 22. novembra 2019. od 20.00, u Kolarčevoj zadužbini nastupiće Beogradska filharmonija i čuveni violinista Sergej Krilov.

Pod dirigentskom palicom Hauarda Grifitsa izvešće Betovenov Violinski koncert, a program zaokružuje Šumanova Simfonija br 4.

Četvrti put sa Beogradskom filharmonijom i potpuno logično u okviru ciklusa „#Betoven virtuoz„, Sergej Krilov izvodi jedini Betovenov koncert napisan za violinu, ujedno i jedan od najpoznatijih i tehnički najizazovnijih u literaturi.

Redovan gost u najvećim muzičkim kućama i miljenik filharmonijske publike, sviraće na violini koju je napravio njegov otac, Aleksander Krilov.

– Nemci imaju četiri violinska koncerta. Najveći među njima je, beskompromisni, Betovenov! – reči su violinskog virtuoza Jozefa Joakima, koji na neobičan način povezuje program ovog filharmonijskog koncerta. Upravo je njemu Šuman posvetio svoju simfoniju u kojoj se čuje naklonost prema Betovenu, geniju za koga je smatrao da su svi budući kompozitori osuđeni na stvaranje u njegovoj senci.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji sat vremena uoči koncerta, odnosno od 19.00 na blagajni Kolarca. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.