Naslovna » Izlasci » Sport » Dve utakmice fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za EP 2020
Fudbalska reprezentacija Srbije (foto: FSS)
Fudbalska reprezentacija Srbije (foto: FSS)

Dve utakmice fudbalske reprezentacije u kvalifikacijama za EP 2020

Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u Beogradu, na Stadionu „Rajko Mitić“, protiv Luksemburga i Ukrajine u okviru kvalifikacija za EP 2020.

Zbog kazne UEFA dva meča „kod kuće“ igraće se bez prisustva navijača, a pošto je drugi meč sa „uslovnom“ kaznom – biće navijača. Protiv Luksemburga (14. novembar 2019, 20.45) na Marakani će biti dozvoljen ulaz samo deci starosti do 14 godina.

Po propisima UEFA, zbog kazne igranje bez prisustva publike, na tribinama je dozvoljeno prisustvo dece iz klubova, škola fudbala i akademija, uzrasta do 14 godina. FSS je objavio da je interesovanje za ovu utakmicu ogromno, a najavljeno je da će u Beograd doći deca iz svih krajeva Srbije pa i regiona.

Drugi meč fudbalske reprezentacije Srbije na istom stadionu, protiv Ukrajine, na programu je samo tri dana kasnije (17. novembar 2019, 15.00).

Cene ulaznica za ovu utakmicu su 400 RSD (sever i jug), 800 RSD (istok – bok), 1000 RSD (istok – centar i zapad – bok) i 1200 RSD (zapad – centar).

Pred ove dve utakmice, o šansama za plasman na EURO 2020, govorio je selektor reprezentacije Ljubiša Tumbaković:

– Šanse su minimalne. Najbitnije za nas u ove dve predstojeće utakmice je da utisak bude konkretan, da napravimo rezultat i onda možemo da čekamo eventualno iznenađenje. Ovi prethodni rezultati su motivisali i igrače, video sam na okupljanju sasvim korektnu i pozitivnu atmosferu. Pratimo i eventualne protivnike u baražu, ništa ne prepuštamo slučaju. Pokrili smo sve detalje.

Trenutna tabela Grupe B izgleda ovako:

  1. Ukrajina… 19
  2. Portugalija… 11
  3. Srbija… 10
  4. Luksemburg… 4
  5. Litvanija… 1

(danubeogradu.rs)