Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival tinejdžerske umetnosti u Božidarcu
Festival tinejdžerske umetnosti u Božidarcu
Festival tinejdžerske umetnosti u Božidarcu

Festival tinejdžerske umetnosti u Božidarcu

Od 22. do 24. novembra 2019, u Božidarcu (Radoslava Grujića 3) će biti održan, po prvi put, Festival tinejdžerske umetnosti.

U petak od 19.00 je otvaranje manifestacije koja predstavlja mogućnost da se zaviri u stvaralaštvo, ideje i vizije mladih kao i da im se pruži podsticaj da dalje razvijaju svoje talente i kreativnost ali i da otkriju nove.

Biti tinejdžerka ili tinejdžer koji se bavi umetnošću nikada nije bilo lako, ali danas je još izazovnije, imajući u vidu sve rašireniji cinizam i kritiku u online zajednici, gde nikad nije bilo lakše nekome dati negativan komentar i obeshrabriti ga da se dalje bavi stvaralaštvom.Za dž

– Često smo svedoci negativne slike i statistike koja se ističe kada u pitanju mladi, da su lenji, opterećeni telefonima i da sve manje vremena provode zajedno. Verujemo da to nije baš tako i da je promena imidža o mladima jedino moguća pozitivnim pričama koje će najbolje oni da ispričaju. U saradnji sa brojnim partnerima obezbedili smo predavače koji će voditi radionice sa velikom pažnjom – kažu organizatori festivala.

Festival tinejdžerske umetnosti: izložba, filmovi, radionice…

Program će biti otvoren vizualnim ostvarenjima beogradskih tinejdžera u galeriji Božidarca, a biće nastavljen radionicama, od kreativnog pisanja, slenga u stripu, redizajniranja odeće, 3D štampe i 3D kutka, perkusija pa sve do radionica pozorišta i novih medija za mlade.

U nedelju od 18.00 će biti organizovane projekcije dosadašnjih filmskih ostvarenja mladih raznih žanrova.

Festival će biti zatvoren koncertom popularnog trepa koji predstavlja hibridni nastavak rep muzike, a koji većina tinejdžera danas sluša.

Detaljan program možete naći na sajtu bozidarac.rs. Ulaz i učešće su besplatni.

Prvi Festival tinejdžerske umetnosti se realizuje zahvaljući udruženju Klaster in i gradske opštine Vračar. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.