Naslovna » Izlasci » Pozorište » Kombank dvorana: Novogodišnja predstava za decu „Snežna kraljica“
Kombank dvorana: Novogodišnja predstava za decu "Snežna kraljica"
Kombank dvorana: Novogodišnja predstava za decu "Snežna kraljica"

Kombank dvorana: Novogodišnja predstava za decu „Snežna kraljica“

Novogodišnja predstava za decu „Snežna kraljica“ premijerno će biti izvedena u subotu, 21. decembra 2019. od 13.00 i 18.00, u Kombank dvorani.

Čarobna priča koja govori o večitoj borbi dve sile – dobra i zla – koja se naposletku okončava pobedom ljubavi i dobra, nastala je po čuvenoj bajci Hansa Kristijana Andersena. Bajka je adaptirana za pozorišnu scenu u savremenom ruhu spajajući jak emocionalni, vizuelni i zvučni utisak.

Kako je Andersen verovao da se neke stvari jedino mogu razumeti srcem, da samo ljubav može da otopi hladan razum i zaleđeno srce, tako se na jednoj strani njegove priče nalaze Snežna kraljica, zli savetnik, lukavi severni kralj i razbojnici koji traže zlato, vlast i korist.

Sa druge strane, u likovima Gerde, male razbojnice, princa i princeze – predstavnici dobra uspevaju da se sa detinjom čistotom izbore sa zlom koje dolazi od hladne Snežne kraljice.

Glavni junak, pripovedač – Andersen, koji uglavnom priča svoje izmišljene priče, odlučio je da ovog puta u svojoj bajci i učestvuje. Zaplet nastaje kada mu priča izmiče kontroli i radnja počinje da se odvija u neželjenom pravcu.

Gerda, naime, u potrazi za svojom ljubavi, često biva upletena u dramatične, strašne i naizgled bezizlazne situacije, koje se naposletku završavaju srećno.

U pozorišnom ostvarenju rediteljke Bisere Kolevske, uloge Andersenovih bajkovitih likova tumače Kristina Savkov, Danilo Brakočević, Aleksa Ilić, Marija Radovanov, Slobodan Ninković, Neda Danilović, Danilo Milovanović, Slavica Vučetić, Ivan Đurić, Jelica Gligorin, dok je pripovedač Saša Latinović.

Karte su u prodaji na blagajni Kombank dvorane i u mreži Ticket Vision. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.