Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Koncert za mlade u Kolarčevoj zadužbini „Vissi d’arte“
Koncert za mlade u Kolarčevoj zadužbini "Vissi d'arte"
Koncert za mlade u Kolarčevoj zadužbini "Vissi d'arte"

Koncert za mlade u Kolarčevoj zadužbini „Vissi d’arte“

U četvrtak, 14. novembra 2019. od 20.00, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine biće održan koncert za mlade „Vissi d’arte„.

Ovaj koncert klasične muzike održaće se pod pokroviteljstvom Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu 1, dok će Kancelarija za mlade Grada Beograda dodeliti besplatno 30 karata putem društvenih mreža. Cene ulaznica su 500, 800 i 1.200 RSD.

Na programu će biti najlepše operske arije italijanskog repertoara od Pučinija i Verdija. Naziv koncerta, „Vissi d’arte“ u prevodu sa italijanskog jezika znači „živeh za umetnost“, a tako se zove i najpoznatija arija iz Pučinijeve opere „Toska“.

Na koncertu će nastupiti Umetnički ansambl „Stanislav Binički“, ansambl Ministarstva odbrane Republike Srbije pod upravom dirigenta maestra Emanuela Plasona, jednog od vodećih francuskih dirigenata današnjice.

Na gala koncertu učestvovaće i gruzijski sopran Nino Lezava, koja je i direktor muzičke akademije Renata Tebaldi i Mario Del Monako u Pezaru (Italija), tenor Zurab Zurabišvili, jedan od vodećih svetskih tenora iz Gruzije, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmina Trumbetaš Petrović, prvak opere Narodnog pozorišta u Beogradu bas-bariton Aleksandar Stamatović i mladi sopran član operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu, Marija Jelić. (Beoinfo)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.