Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar: Uzbudljiv svet tehnike i matematike na zabavan način
Kreativni centar: Uzbudljiv svet tehnike i matematike na zabavan način
Kreativni centar: Uzbudljiv svet tehnike i matematike na zabavan način

Kreativni centar: Uzbudljiv svet tehnike i matematike na zabavan način

Kako bi nauku približio deci i mladima, Kreativni centar se trudi da u svojoj ponudi ima zanimljive knjige iz oblasti popularne nauke.

Dosad je ova izdavačka kuća dobila čak deset Nagrada Neven za popularnu nauku, a ta izdanja odlično su primljena i u svetu i prevedena na veliki broj jezika.

– Popularna nauka zapravo jeste nauka. Ali to je nauka za one koji nisu naučnici, za one koji su suviše mali da bi to bili, za one koji vole i za one koji ne vole da uče, za one koji hoće mnogo da saznaju i za one koji žele dobro da se zabavljaju. A takvih je mnogo više od onih koji su već dobili Nobelovu nagradu – navela je Milena Trutin, urednica izdanja iz oblasti popularne nauke u Kreativnom centru.

Među najnovijim izdanjima Kreativnog centra izdavajaju se dve izuzetno interesantne knjige sa prozorčićima namenjene svima koji su stariji od devet godina, a ljubitelji su nauke.

Kreativni centar: Čuda tehnike

Kreativni centar: Čuda tehnike

„Bez obzira na to da li će ovu knjigu naći u školi, biblioteci ili na polici kod kuće, sigurna sam da će ovo revolucionarno izdanje mnoge buduće pronalazače i inženjere podstaći na razmišljanje o tome kako mogu promeniti svet“, navela je Nusrat Gani, članica britanskog Parlamenta i koordinatorka projekta „Godina inženjera“.

Knjiga „Čuda tehnike“ objavljena je 2018. godine u Engleskoj u čast obeležavanja Godine inženjera, kampanje koju je britanska vlada pokrenula kako bi skrenula pažnju mladima na jedno od najvažnijih i najtraženijih zanimanja današnjice.

Ova knjiga, koja je nedavno objavljena u izdanju Kreativnog centra, pružiće deci priliku da se na zabavan i inspirativan način upoznaju sa uzbudljivim svetom tehnike i inženjerstva. Inženjering pomaže u uobličavanju sveta oko nas – od kuća i gradova u kojima živimo do načina na koji putujemo, pa čak i do zvuka muzike koju slušamo.

Otvarajući mnoštvo prozorčića u knjizi „Čuda tehnike“ deca će otkriti kako inženjering funkcioniše, šta sve inženjeri rade i kako stvaraju bolji svet. Saznaće šta drži avione u vazduhu, kako bicikl usporava ili ubrzava, šta se dešava sa raketom posle uzletanja, kako oblakoderi mogu da izdrže zemljotres i mnoge druge zanimljivosti.

Knjigu prelistajte na OVOM LINKU.

Kreativni centar: Matematika sa 86 prozorčića za otvaranje

Kreativni centar: Matematika

Nova knjiga „Matematika sa 86 prozorčića za otvaranje“ namenjena je mlađim osnovcima. Uvodi ih u svet te zanimljive nauke i pokazuje im koliko matematika može biti fascinantna.

Deca će uz pomoć ove knjige shvatiti da matematika ne služi samo za rešavanje zadataka u udžbenicima već i da je primenjujemo u svakodnevnom životu na različite načine – kad nešto brojimo, merimo i pronalazimo rešenja za razne probleme.

U knjizi se nalazi 86 prozorčića iza kojih se kriju rešenja različitih matematičkih problema, a otvaranjem prozorčića čitaoci će otkriti da matematika može biti zabavna, jer su mnogi matematički pojmovi objašnjeni deci kroz igru, zanimljive činjenice i zabavna vizuelna objašnjenja.

Na kraju knjige nalaze se matematičke mozgalice, kao i igre Matematički lavirint i Zmije i merdevine koja će pomoći deci da provere svoje znanje.

Knjigu prelistajte OVDE.

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.