Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Marija Kašćelan: Koncertni projekat „Passione“
Marija Kašćelan: Passione (foto: Edvard Nalbatjan)
Marija Kašćelan: Passione (foto: Edvard Nalbatjan)

Marija Kašćelan: Koncertni projekat „Passione“

U četvrtak, 28. novembra 2019. od 20.00, u nekadašnjem bioskopu „Balkan“, Marija Kašćelan predstaviće koncertni projekat „Passione“.

U ambijentu kabarea potpuno renovirane glavne sale nekadašnjeg bioskopa u Braće Jugovića 16, Marija Kašćelan će pevati poznate napolitanske pesme, kao što su „O sole mio“, „Santa Lucia“…Za dž

Noseća tema ljubavi, inspiracija i vezivna nit muzičkog stvaralaštva ovog predela Italije – proslavljena prvenstveno interpretacijom muških pevačkih vedeta poput Franka Korelija, podstakla je Mariju Kašćelan da svojim jedinstvenim glasovnim izrazom pruži novu dimenziju uživanja u vanvremenskim tekstovima i harmonijama predivnih pesama koje će se naći u njenom repertoaru za najavljeni nastup.

Narator koncerta će biti doajen srpskog glumišta, Branislav Lečić.

– Srećna sam i zahvalna što ću imati priliku da svojoj vernoj i novoj publici u ovom izuzetnom ambijentu predstavim program mojih omiljenih pesama sa italijanskog juga. Strast – „Pasione“ – ono je što interpretaciju i doživljaj opere čini jedinstvenim kulturnim iskustvom, i sa nestrpljenjem čekam da je podelim motive i inspiraciju koji stoje iza ovog projekta sa našom muzičkom javnošću – ističe Marija Kašćelan.

Ulaz je besplatan, karte se ranije preuzimaju u bioskopu Balkan. (danubeogradu.rs)