Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » Musicology: The New Power Generation celebrating Prince!
The New Power Generation (foto: Piter Loder)
The New Power Generation (foto: Piter Loder)

Musicology: The New Power Generation celebrating Prince!

Koncert benda The New Power Generation u Bitefartcafe-u najbliže je što će publika u regionu ikada moći da priđe legendi zvanoj Prins!

Ne propustite neponovljivi muzički spektakl koji, u slavu svog frontmena, mentora, brata i jedne od najvećih legendi svetske muzičke scene, Prinsa, priređuje njegov legendarni bend, The New Power Generation!

The New Power Generation održaće dva koncerta, 16. i 17. decembra, u beogradskom klubu Bitefartcafe, u okviru koncertnog serijala Musicology.

Bivši članovi benda The New Power Generation (NPG) su se, posle Prinsove smrti, ponovo zajedno nastupili na zvaničnom tribute koncertu koji je organizovan u čast Prinsa 2016. godine.

Zadužen za ovo ponovno ujedinjenje jeste klavijaturista Moris Hejes, koji je bio i Prinsova desna ruka i muzički direktor benda godinama. Spojio je članove originalne postavke, dok su im se kao gosti priključivali drugi muzičari, što je rezultiralo nezaboravnom muzičkom proslavom, koji su fanovi okarakterisali kao nastup koji je istovremeno energičan, ali i isceljujuć.

Uobičajeni komentar je bio da je koncert „baš ono što im je trebalo, sada kada Prins više nije tu“. Uzimajući u obzir oduševljenje publike i fanova nakon ovog istorijski vrednog koncerta, Moris, Soni Ti, Tomi Barkarela, Toni Em, Dejmon Di i Livaj Siker našli su se sa jednim od Prinsovih bivših menadžera kako bi razmotrili opciju da naprave turneju u čast Prinsovog života i njegove muzike.

The New Power Generation (foto: Piter Loder)
The New Power Generation (foto: Piter Loder)

Tako se rodila NPG turneja sa Prinsovim pesmama. Bend se od tada udružio sa drugim vrhunskim muzičarima: Prinsovim kolegama, štićenicima, sledbenicima i učenicima, u cilju pružanja posebne vrste tribute nastupa kojim će proslaviti jednu legendu koja nikada neće biti zaboravljena.

Pošto su im se pridruživali različiti vokalisti u toku prve godine turneje, NPG je ono što im je falilo našao u svom budućem pevaču, harizmatičnom Mekenziju.

Reč je o muzičaru koji živi u Los Anđelesu, ali je originalno iz jednog malog grada u Virdžiniji. Mekenzi je svojim fantastičnim vokalnim sposobnostima i energičnim scenskim nastupom automatski probudio oduševljenje publike. Ne pokušavajući da oponaša legendu koja je bio Prins, već ukazivajući mu poštovanje i čast svojim autentičnim nastupom, zaradio je veliko poštovanje publike. Kao i ostatak benda, iz Mekenzija isparava čist i suštinski „funk“.

The New Power Generation filozofija

The New Power Generation (foto: Piter Loder)
The New Power Generation (foto: Piter Loder)

Ono što karakteriše NPG jeste njihov, pre svega, filozofski pristup. Retko se za koje muzičare smatra da imaju radnu etiku kao što je to bio slučaj sa Prinsom. On je bio izvođač koji bi publici uživo oduzeo svaki delić pažnje i preusmerio ga na svoj nastup.

NPG nastavljaju da sviraju kao da je njihov „šef“ i dalje na sceni. Njihovi nastupi su neprestani muzički kaleidoskop najpoznatijih hitova iz svih perioda Prinsove karijere.

Kada je Prins formirao bend 1990. godine, svojeručno je napisao saopštenje za javnost ne bi li predstavio NPG svetu, sa izjavom da je njegov novi bend „najbolji bend ikada“, koji je ubrzo postao poznat kao „the funkiest band in the land“. NPG nije predstavljao samo ime benda, već i čitavu njihovu filozofiju koju su želeli da prenesu svetu i koja glasi:

„Spusti svoje fanki oružje, pridruži nam se na podijumu. Stvaranje ljubavi i muzike su jedine stvare za koje se vredi boriti. Mi smo The New Power Generation i želimo da promenimo svet. Jedina stvar koja nas u tome sprečava ste vi. Vaša staromodna muzika i zastarele ideje. Muka nam više od toga da nam pričate šta da radimo… Mi smo The New Power Generation“. (Prins)

Ovim koncertnim spektaklom zatvara se jesenji deo sezone Musicology festivala, koji je obeležen rasprodatim koncertima muzičara kao što su Hindi Zahra, The Brand New Heavies i Cory Wong.

Ulaznice za koncerte mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima servisa Ticket Vision i DD Tickets. (danubeogradu.rs)