Naslovna » Izlasci » Pozorište » Noć pozorišta 2019 u Beogradu: Ni na nebu, ni na zemlji
Noć pozorišta 2019 u Beogradu: Ni na nebu, ni na zemlji
Noć pozorišta 2019 u Beogradu: Ni na nebu, ni na zemlji

Noć pozorišta 2019 u Beogradu: Ni na nebu, ni na zemlji

Noć pozorišta 2019 biće obeležena u subotu, 23. novembra, u Beogradu i drugim gradovima Srbije, pod sloganom „Ni na nebu, ni na zemlji„.

U okviru Evropske noći pozorišta, koja se održava treće subote u novembru, pored predstava planirane su i druge aktivnosti, kao što su predavanja i izložbe. Noć pozorišta će, uglavnom, biti na manjim pozorišnim scenama.

Ove godine, Noć pozorišta je posvećena lokalnim amaterskim i omladinskim pozorištima, kojima snažna medijska kampanja manifestacije i igranje „rame uz rame“ sa profesionalcima može biti dobar podsticaj za dalji rad.

Noć pozorišta na Čukarici

Kulturni centar „Čukarica“, tradicionalno, i ove godine obeležava Noć pozorišta. U subotu, 23. novembra, tim povodom, biće izvedene tri predstave.

Od 17.00 na repertoaru je predstava „Uspavana lepotica“ Studija „Bis!“, koju je režirala Dušica Novaković.

Od 19.00, glumice Pan teatra će izvesti predstavu „Audicija – Kako sam dobila ulogu„. U režiji Mirjane Karanović igraju Olivera Viktorović, Elizabeta Đorevska i Bojana Đurašković.

Od 20.30 publika će biti u prilici da pogleda predstavu Teatra 011, „Sekund i 35 stotinki„, u režiji Nataše Radonjić.

Cena karte po predstavi je 350 RSD.

Premijere u Noći pozorišta

BDP: Fine mrtve d(j)evojke (foto: Dragana Udovičić / BDP)
BDP: Fine mrtve d(j)evojke (foto: Dragana Udovičić / BDP)

Da li slučajnost ili ne, u beogradskim pozorištima će u subotu, 23. novembra 2019, baš kad je Noć pozorišta, biti održano nekoliko premijera!

Od 20.30 u Beogradskom dramskom pozorištu, premijerno će biti izvedena predstava „Fine mrtve d(j)evojke“ u režiji Patrika Lazića.

Predstava je nastala po tekstu jednog od najprovokativnijih hrvatskih savremenih autora, Mate Matišića, koji uz puno crnog humora secira našu posleratnu stvarnost. „To je priča o lezbejskom paru, studentkinjama koje se doseljavaju u novi komšiluk, ni ne sluteći da su komšije redom veliki vernici koji ubijaju, siluju i abortiraju, lažne patriote, brižljivi roditelji koji uspehom smatraju nesamostalnu i frustriranu decu, kao i oni retki ‘dobri’ koji uvek ćute“, kaže reditelj.

Od 20.00 na večernjoj sceni Centra za kulturu i obrazovanje Rakovica, biće premijerno izvedena predstava „Strah od leptira„. Rađena je po tekstu Galine Maksimović (a po motivima romana „Poljubac žene pauka“ Manuela Puiga), u režiji Isidore Goncić. Igraju Dušan Kaličanin i Zoran Pajić.

I za kraj – jedna filmska premijera u pozorištu. U Teatru Levo na repertoaru je premijera avangardnog filma „Error“ (20.00), umetničko ostvarenje Petra Panka i Milene Jevrić. Film je opisan kao priča o „prijateljstvu“ modernog vremena čija se težnja potvrđuje jedino simbolizmima i realna je slika čovekovog olakog ulaska u proces beskrupuloznosti onda kada ga situacija učini slabim. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.