Naslovna » Izlasci » Sport » Plavi krug oko Ade: osmi maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa
Plavi krug oko Ade: osmi maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa
Plavi krug oko Ade: osmi maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa

Plavi krug oko Ade: osmi maraton i trka podrške obolelima od dijabetesa

U nedelju, 10. novembra 2019, biće organizovana osma trka podrške osobama obolelim od dijabetesa, Plavi krug oko Ade, na Adi Ciganliji.

U okviru obeležavanja predstojećeg Svetskog dana dijabetesa, Udruženje za borbu protiv dijabetesa grada Beograda „Plavi krug“ organizuje maraton od 10.00 i trku podrške osobama obolelim od dijabetesa od 12.00.

Interesovanje za ovaj sportski događaj iz godine u godinu sve je veće, što govori i podatak od oko 800 prijava iz cele Srbije, Hrvatske, Makedonije, Slovenije i Bosne i Hercegovine koji će istrčane kilometre posvetiti osobama obolelih od dijabetesa, kao znak podrške.

Trka podrške otvorena je za sve koji žele da podrže osobe koje žive sa ovim zdravstvenim problemom. Dužina kruga je 7700 metara, a trka se može preći šetanjem, trčanjem ili na rolerima. Na ovaj način podsećamo javnost koliko su fizička aktivnost i zdrav način života važni u sprečavanju pojave dijabetesa kao i u dobroj regulaciji.

Ono po čemu je ovaj maraton poseban, jeste to što pored sportista i rekreativaca, na maratonskoj trci učestvuju i osobe koje imaju dijabetes i koji će zajedno sa ostalim maratoncima istrčati 42 km i 195 m i na taj način, na ličnom primeru, pokažu da ne postoje granice u životu sa dijabetesom.

Medicinska pomoć će biti obezbeđena duž čitavog kruga, uz prisustvo aktivista Crvenog krsta Novi Beograd i ekipe Hitne pomoći Bel Medica. Na usputnim punktovima za osveženje će biti raspoređeni volonteri koji će meriti nivo šećera u krvi.

Pozivamo sve sugrađane da se u nedelju pridruže ovoj velikoj sportskoj manifestaciji i podrže osobe sa dijabetesom ali i učestvuju u podizanju svesti o važnosti fizičke aktivnosti i brige o svom zdravlju. (danubeogradu.rs)