Naslovna » BG svaštara » Ekologija » Pošumljavanje Beograda počinje 17. novembra 2019.
Pošumljavanje Beograda
Pošumljavanje Beograda

Pošumljavanje Beograda počinje 17. novembra 2019.

Pošumljavanje Beograda počeće u nedelju, 17. novembra 2019, a uporedo sa njom i velika akcija đaka prvaka „Drvo generacije„.

Prvaci u osnovnim školama posadiće po jedno drvo koje će čuvati osam godina, najavio je član Gradskog veća Dragomir Petronijević, prenosi Beoinfo.

Svaka sledeća generacija će imati svoje drvo sa posebnim imenom, a za sadnju na javnim površinama, javne ličnosti će posredstvom aplikacije pozivati građane da učestvuju u sadnji.

– Urbanističkim planovima određene su zelene zone i mesta gde se sadi drveće. Podigli smo nivo pošumljenosti grada i cilj nam je da dođemo do 25 odsto, što je ambiciozno, ali ako se svi udružimo i ako se uključe privrednici i velike kompanije, onda je to sasvim izvodljivo – rekao je Petronijević.

On je ponovio da će Grad Beograd pomoći prvacima, kao i da će do marta sledeće godine, kada se završava akcija, „Drvo generacije“, biti posađeno drveće u svih 197 beogradskih škola.

Svi koji žele da učestvuju u sadnji drveća u Beogradu mogu da se prijave „Zelenilu – Beograd“ i da izaberu mesto i vrstu sadnice. U akciji pošumljavanja učestvuju i „Srbijašume“.

Pošumljavanje Beograda biće veoma masovno, najavljuju gradske vlasti, a učestvovaće i veliki broj javnih ličnosti, glumaca i muzičara. (Beoinfo)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.