Naslovna » BG svaštara » Politika » Protest „Jedan od pet miliona“, 16. novembar 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 16. novembar 2019.
Protest "Jedan od pet miliona", 16. novembar 2019.

Protest „Jedan od pet miliona“, 16. novembar 2019.

U subotu, 16. novembra 2019. od 18.00, biće održan 50. protest „Jedan od pet miliona“ (#1od5miliona) na platou ispred Filozofskog fakulteta.

Organizacija Jedan od pet miliona najavila je da će se okupljenim građanima obratiti jedan od organizatora protesta #1od5miliona Srđan Marković, a na kraju protestne šetnje ispred zgrade Višeg javnog tužilaštva će im se obratiti i gost iznenađenja.

U najavi jubilarnog 50. protesta piše:

„Nakon 50 šetnji svedoci smo razbijanja glava, pokušaja ubistva, ubistva, prebijanja studenata, hapšenja studenata, praćenja, pokušaja spaljivanja živih ljudi, seksualnog nasilja, prebijanja organizatora protesta na lokalu, napada na građane koji šetaju, maltretiranje onih koji su podržali građanske proteste, prebrojavanja građana time ih tretirajući kao ovce čiji je posao jedino da glasaju, otkaza koje su dobili neistomišljenici Aleksandra Vučića… ali i jedne od prvih pobeda – oslobađanja Rektorata kao prve slobodne institucije posle sedam godina, koju su studenti iščupali iz šapa Aleksandra Vučića.

Zato ćemo ove subote otići do zgrade Višeg javnog tužilaštva u Katanićevoj ulici i tražiti pravdu za sve one koje je režim Aleksandra Vučića napao, a tužilaštvo ćutalo“.

Sa platoa ispred Filozofskog fakulteta, građani će se prošetati Ulicom Vase Čarapića i Kolarčevom preko Terazija i Kralja Milana; zatim, preko Kneza Miloša, Nemanjinom i na kraju Savskom, gde će se protestna šetnja završtiti ispred Palate pravde. (danubeogradu.rs)