Naslovna » Izlasci » Sajmovi » Sajam nameštaja 2019: Najskuplji eksponat – koliko vredi ekskluzivni božanstveni frižider?
Sajam nameštaja 2019: Najskuplji eksponat - specijalna edicija FAB28 frižidera
Sajam nameštaja 2019: Najskuplji eksponat - specijalna edicija FAB28 frižidera

Sajam nameštaja 2019: Najskuplji eksponat – koliko vredi ekskluzivni božanstveni frižider?

Sajam nameštaja 2019. ostaće, pored svega drugog, upamćen i po jednom od najaktraktivnijih ali i najskupljih eksponata – frižideru!

U pitanju je, van svake sumnje, revolucionarni zajednički projekat koji potpisuju Dolce&Gabbana i Smeg.

Radi se o projektu koji predstavlja novu percepciju „Made in Italy“ aparata za domaćinstvo, koji više nisu samo puki proizvodi, već istinska umetnička dela.

Tako su, pod zajedničkim standardom kreativnosti, umetnosti i dizajna i okupani senzibilitetom „Sicily is my love“ nastali novi slobodnostojeći kuhinjski šporet i aspirator, upotpunjeni odgovarajućim FAB28 frižiderom, koje oplemenjuju jedinstvene izražajne boje i narativni intenzitet.

Dolce&Gabanna i Smeg dočarali su na ovim predmetima istoriju, kulturu, kuhinju i lepote fizičkih i duhovnih sicilijanskih pejzaža na autentičan i nezaboravan način.

Specijalna edicija FAB28 frižidera, transformisanog u umetničko delo, ima dodatnu ekskluzivnu priču. Svaki od ukupno 100 frižidera iz ove edicije (a jedan od tih sto nalazi se upravo na ovom Sajmu nameštaja) oslikan je delima sicilijanskog umetnika Đanfranka Fiorea u maniru i sa elementima srednjovekovne sicilijanske tradicije.

Na frontalnom panelu frižidera izloženog na sajmu posetioci će prepoznati motiv i lik Svetog Georgija u trenutku savladavanja aždaje, oslikanog emajlom i uljanim bojama, a na gornjem i bočnim panelima su različiti alegorijski likovi i figure, takođe iz sicilijanske tradicije.

Zbog svega toga ne čudi da ovaj eksponat, izuzetne umetničke, dizajnerske ali i upotrebne vrednosti, košta 4.210.000 dinara sa PDV-om.

Ovaj frižider je najskuplji eksponat na ovogodišnjem Sajmu nameštaja! (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.