Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Steinway & Sons koncertna sezona 2019/20: Boris Berezovski i kamerni orkestar Muzikon
Boris Berezovski (foto: Velimir Savatić)
Boris Berezovski (foto: Velimir Savatić)

Steinway & Sons koncertna sezona 2019/20: Boris Berezovski i kamerni orkestar Muzikon

Ponedeljak, 9. decembra 2019. od 20.00, u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine nastupiće Boris Berezovski i kamerni orkestar Muzikon.

Posle uspešno organizovane prve sezone i uspešno održanih koncerata prestižnih pijanista Luke Debarga, Arkadija Volodosa, Jevgenija Sudbina i Elizabet Leonskaje, Piano Land i Kolarčeva zadužbina predstavljaju nastavak koncertnog serijala u okviru Steinway & Sons koncertne sezone 2019/2020.

Zadržan je početni koncept da se publici predstavljaju eminentna imena svetskog pijanizma kao i da se promoviše Steinway & Sons instrument, jedinstven po svojoj izuzetnosti kvaliteta.

Na drugom koncertu ove sezone predstaviće se Boris Berezovski, jedno od najznačajnijih imena svetskog pijanizma, koji će nastupiti uz mladi beogradski orkestar Muzikon.

Proslavljeni pijanista Boris Berezovski, sebi je postavio novi profesionalni izazov – nastupe sa orkestrima ali bez dirigenta. Ovo nije
neobično kada su u pitanju koncerti iz perioda baroka i ranog klasicizma ali je svakako kuriozitet kada su na repertoaru:

  • Dmitrij Šostakovič, koncert za klavir i orkestar br. 2 i
  • Frederik Šopena, koncert za klavir i orkestar br. 2.

Uz orkestar Muzikon, najavljeno je uzbudljivo i izazovno muzičko veče.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine. Cene ulaznica: 2.200, 2.500 i 3.000 dinara. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.