Izdvajamo
Naslovna » Izlasci » Akcije » Ulica otvorenog srca 2020: Svim srcem za Beograd
Ulica otvorenog srca
Ulica otvorenog srca

Ulica otvorenog srca 2020: Svim srcem za Beograd

Ulica otvorenog srca 2020, pod sloganom „Svim srcem za Beograd“ biće otvorena u sredu, 1. januara 2020, tačno u podne.

Prvi dan Nove godine važan je, svečan i nezaobilazan praznik Beograđana koji ga, tradicionalno proslavljaju u društvu dragih gostiju i prijatelja, komšija i sugrađana na Ulici otvorenog srca!

Manifestacija Ulica otvorenog srca je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada i njegovu otvorenost.Za dž

Nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani“, kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste. Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost. Od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija grada Beograda, kroz koju prođe preko 100.000 ljudi.

Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, svi će moći da se priključe humanitarnoj akciji i otpočnu 2020. godinu na najlepši način: pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija – našoj deci!

Na taj način simbolično ćemo poslati poruke ljubavi i solidarnosti sa željom da sva deca kojoj je neophodna naša pomoć, zagrljaj, razumevanje i toplina – žive bezbrižno.

Veliko interesovanje i potreba ljudi da 1. januara učestvuju u ovim važnim i velikim humanitarnim akcijama onoliko koliko mogu, kao i prisustvo mnogobrojnih gostiju Beograda iz inostranstva u programima Ulice otvorenog srca, znak su dobre volje i značaja ove manifestacije.

Ulica otvorenog srca – za ugroženu decu

Svake godine u sklopu Ulice otvorenog srca organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u granicama svojih mogućnosti pruže podršku i pomognu najugroženijima, našoj deci.

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti Ulice otvorenog srca postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice najmlađim stanovnicima Srbije.

Glavni umetnički program odvijaće se na pjaceti ispred Pozorišta Atelje 212.

Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije će u duhu čitave akcije na svoj način obeležiti akciju solidarnosti Beograđana.

Tačno u podne, Ulica otvorenog srca svečano se otvara novogodišnjim čestitkama i porukama koje Beograđanima i svim gostima ispred Ateljea 212 upućuje gradonačelnik Beograda, predstavnici gradskih vlasti i države, gosti i prijatelji manifestacije.

Opštinske Ulice otvorenog srca najavićemo posebno, na vreme.

Organizatori ove manifestacije su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Gradska opština Stari grad.

Ulica otvorenog srca 2020 – info

Uskoro ćemo objaviti program!

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.