Naslovna » Izlasci » Akcije » Ulica otvorenog srca 2020: Svim srcem za Beograd

Ulica otvorenog srca 2020: Svim srcem za Beograd

Ulica otvorenog srca 2020, pod sloganom „Svim srcem za Beograd“ biće otvorena u sredu, 1. januara 2020, tačno u podne.

Prvi dan Nove godine važan je, svečan i nezaobilazan praznik Beograđana koji ga, tradicionalno proslavljaju u društvu dragih gostiju i prijatelja, komšija i sugrađana na Ulici otvorenog srca!

Manifestacija Ulica otvorenog srca je odavno prevazišla okvire Beograda i postala prepoznatljiv brend koji promoviše najhumanije vrednosti našeg glavnog grada i njegovu otvorenost. Održava se u okviru programa BEOGRADSKA ZIMA 2019-2020.Za dž

Nastala je pre pola veka u „Srpskoj kafani“, kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana Nove godine služili goste. Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu i privredu, radost, čaroliju i humanost. Od 1988. godine zvanično je ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija grada Beograda, kroz koju prođe preko 100.000 ljudi.

Uz pesmu, muziku, ulične zabavljače, žonglere, akrobate, mađioničare, pozorišne umetnike i brojne atrakcije, svi će moći da se priključe humanitarnoj akciji i otpočnu 2020. godinu na najlepši način: pomažući onima kojima je pomoć najpotrebnija – našoj deci!

Na taj način simbolično ćemo poslati poruke ljubavi i solidarnosti sa željom da sva deca kojoj je neophodna naša pomoć, zagrljaj, razumevanje i toplina – žive bezbrižno.

Veliko interesovanje i potreba ljudi da 1. januara učestvuju u ovim važnim i velikim humanitarnim akcijama onoliko koliko mogu, kao i prisustvo mnogobrojnih gostiju Beograda iz inostranstva u programima Ulice otvorenog srca, znak su dobre volje i značaja ove manifestacije.

Ulica otvorenog srca – za ugroženu decu

Svake godine u sklopu Ulice otvorenog srca organizuje se humanitarna akcija sa ciljem da podstakne donatore i širu javnost da u granicama svojih mogućnosti pruže podršku i pomognu najugroženijima, našoj deci.

Kupovinom i nošenjem klovnovskog nosa svi Beograđani i gosti Ulice otvorenog srca postaće deo humanitarne akcije koja bolesnoj deci donosi nadu, radost i vraća osmeh na lice najmlađim stanovnicima Srbije.

Glavni umetnički program odvijaće se na pjaceti ispred Pozorišta Atelje 212.

Muzika, egzibicija, ulični zabavljači, žongleri, akrobate, mađioničari, pozorišni umetnici i različite atrakcije će u duhu čitave akcije na svoj način obeležiti akciju solidarnosti Beograđana.

Tačno u podne, Ulica otvorenog srca svečano se otvara novogodišnjim čestitkama i porukama koje Beograđanima i svim gostima ispred Ateljea 212 upućuje gradonačelnik Beograda, predstavnici gradskih vlasti i države, gosti i prijatelji manifestacije.

Organizatori ove manifestacije su Grad Beograd, Turistička organizacija Beograda i Gradska opština Stari grad.

Izmene u saobraćaju

Zbog održavanja manifestacije Ulica otvorenog srca u sredu, 1. januara 2020, od 6.00 do 20.00, biće zatvorene za saobraćaj ulice Svetogorska i Makedonska, na delu između ulica Dečanske i Takovske.

Od 6.00 do 20.00 doći će do izmene režima rada autobuskog saobraćaja na sledeći način:

  • celodnevno se ukidaju trolejbuske linije 40 i 41;
  • uspostavlja se autobuska linija 40A na relaciji Zvezdara – Banjica 2; autobusi sa linije 40A će saobraćati trasom trolejbuske linije 40;
  • vozila sa linija 65 i 77 u oba smera će saobraćati: Terazijski tunel – Dečanska – Braće Jugovića – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – 27. marta i dalje redovnim trasama.

Ulica otvorenog srca – po beogradskim opštinama

Opštinske Ulice otvorenog srca najavićemo posebno, na vreme.

Najavljen je Trg otvorenog srca, 1. januara 2020. od 11.00 u Zemunu. Kliknite na OVAJ LINK.

»»» Opština Čukarica – Požeška – Ulica otvorenog srca 2020 (1. januar 2020. od 12.00).

»»» Opština Novi Beograd – Novi Beograd otvorenog srca 2020 (Bulevar Zorana Đinđića, 1. januar 2020. od 10.00).

»»» Opština Palilula – Ulica otvorenog srca 2020 u Borči (Bratstva i jedinstva, 1. januar 2020. od 10.00).

»»» Opština Rakovica – Ulica otvorenog srca 2020 na Vidikovcu (kod „Mekdonaldsa“, 1. januar 2020. od 12.00).

»»» Opština Savski venac: Park otvorenog srca 2020 ispred Muzeja Jugoslavija (Mihaila Mike Jankovića 6, 1. januar 2020. od 11.00).

(danubeogradu.rs)