Naslovna » Izlasci » Beogradska zima 2019-2020: Program Dečjeg kulturnog centra Beograd
Beogradska zima 2019-2020: Program Dečjeg kulturnog centra Beograd
Beogradska zima 2019-2020: Program Dečjeg kulturnog centra Beograd

Beogradska zima 2019-2020: Program Dečjeg kulturnog centra Beograd

Manifestaciju Beogradska zima 2019-2020 ulepšaće i novogodišnji i božićni program Dečjeg kulturnog centra Beograd (DKCB).

Osmišljena je odlična zabava za decu i njihove roditelje. Tokom decembra i januara publika će moći da vidi tri gala muzičko-scenska programa, da poseti Novogodišnji i Božićni bazar i učestvuje u kreativnim radionicama.

Kad na sneg zamiriše

Prvi gala program koji nas očekuje u Dečjem kulturnom centru Beograd je Novogodišnji koncert „Kad na sneg zamiriše“ u nedelju, 15. decembra od 12.00, na Velikoj sceni „Donka Špiček“.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Na repertoaru ovog koncerta su novogodišnje popularne pesme, u izvođenju najaktuelnijih izvođača popularne muzike za decu i poznatih dečjih horova. Koncert će voditi glumac Miki Damjanović, koji će razgovarati sa gostima i animirati publiku, a u tome će mu pomagati raspevani Deda Mraz i razigrane Baba Mrazice.

Anđeli pevaju

Božićni koncert „Anđeli pevaju“ održaće se u nedelju 12. januara 2020. godine od 12.00, na Velikoj sceni „Donka Špiček“. Uz najpoznatije pevače i glumce, božićne pesme pevaće i deca.

Božićni koncert upotpuniće folklorni nastup Umetničkog centra „Talija“, koji će za ovu priliku napraviti i dramski prikaz srpskih običaja. Koncert će voditi glumac Miki Damjanović.

Na Novogodišnjem i Božićnom koncertu učestvovaće: Leontina Vukomanović, Sergej Ćetković, Jelena Tomašević, Ivana Peters, Tijana Dapčević, Bojana Stamenov, Minja Subota, Mari Mari, Bilja Krstić, Balkanika, Untza Untza Brass Band, Baletski studio i Hor Dečjeg kulturnog centra Beograd, Hor „Čarolija“, Muzička igraonica Mari Mari, Cica Mica klovnica i mađioničar Filipino.

Kreativne radionice i bazar

Za male umetnike Dečji kulturni centar Beograd osmislio je i kreativne radionice koje će se odvijati paralelno sa novogodišnjim i božićnim koncertom, 15. decembra i 12. januara od 13.00 i 14.00, u Atrijumu Dečjeg kulturnog centra Beograd.

U saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu, organizovane su i kreativne radionice za decu iz Centra za zaštitu odojčadi i dece „Zvečanska“ i Prihvatilišta, koja će posebno za ovu priliku biti gosti Dečjeg kulturnog centra Beograd.

Pored kreativnih radionica, u periodu od 10.00 do 14.00, publika će moći da poseti i bazar, na kojem će se predstaviti Udruženje građana „Pletenje srcem“, „Plava školjka“, „Suzanina zemlja čuda“, Ekološke drvene igračke „First steps“, Muzička škola „Mokranjac“ i Dečji kulturni centar Beograd.

Na štandovima će biti predstavljeni zabavni i obrazovni sadržaji za decu i njihove roditelje, poput kreativnih radionica sa novogodišnjom i božićnom tematikom, umetničke rukotvorine i prezentacije umetničkih škola i ateljea namenjenih deci i mladima.

Pojte i utrojte

Svetosavski koncert „Pojte i utrojte“ biće održan u petak, 24. januara 2020. godine od 11.00, na Velikoj sceni „Donka Špiček“, sa ciljem obeležavanja Dana Svetog Save, jednog od najznačajnih praznika u Srbiji.

Muzički segment programa činiće nastup eminentnih vokalnih solista domaće muzičke scene, upotpunjen nastupom jedinstvenog hora trista pedesetoro dece mlađih razreda osnovnih škola, okupljenih u projektu Grada Beograda „Beograd peva“.

U programu učestvuju glumci Lazar Dubovac, Zlata Numanagić i Ivan Mihailović, pesnici Ljubivoje Ršumović i Slobodan Stanišić i deca iz radionice „Poestetika“.

Ulaz za sve programe je besplatan, ali – ulaznice su obavezne i mogu se nabaviti na prijavnici DKCB.

Na OVOM LINKU predstavili smo sve programe u okviru manifestacije Beogradska zima 2019-2020. (danubeogradu.rs)