Naslovna » Izlasci » Božićno seoce 2020 kod Hrama Svetog Save
Božićno seoce 2020 kod Hrama Svetog Save
Božićno seoce 2020 kod Hrama Svetog Save

Božićno seoce 2020 kod Hrama Svetog Save

Božićno seoce 2020 na platou ispred Hrama Svetog Save biće otvoreno od subote, 4. januara, do utorka, 28. januara 2020. godine.

Organizatori su Hram Svetog Save i kompanije „Color Media Communications“ i „Ninamedia“.

Manifestaciju Božićno seoce otvoriće patrijarh Irinej i podeliti deci paketiće, u organizaciji Verskog dobrotvornog starateljstva.

Program prvog dana manifestacije nastaviće se od 19.00 nastupom Reprezentativnog orkestra Policije Republike Srbije i Garde Vojske Srbije, a od 20.00 očekuje se nastup Sanje Ilića i Balkanike.

Na sam dan Božića, 7. januara od 11.30, lomljenje česnice održaće se na platou ispred Hrama Svetog Save, u organizaciji Unije pekara.

Doček pravoslavne Nove godine biće obeležen muzičkim programom, pred ponoć molebanom i vatrometom.

Božićno seoce 2020: muzika, Raspevana jelka, Ski koliba, akcije…

Tokom manifestacije Božićno seoce kod Hrama, na platou ispred Hrama Svetog Save, nastupiće veliki broj muzičkih izvođača među kojima su: Tropiko bend, Lena Kovačević, Dušan Svilar, Sergej Ćetković i mnogi drugi.

Pored muzičkog programa, posetioci će imati priliku da pogledaju različite pozorišne predstave, izložbe i filmove.

Dečji i crkveni horovi iz cele Srbije svake večeri ulepšavaće jedinstvenu konstrukciju – Božićnu raspevanu jelku.

Svakoga dana neka od ambasada u Beogradu biće domaćin „Raspevane jelke“, a ambasador će govoriti o novogodišnjim i božićnim običajima u njegovoj zemlji.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Ove godine, prvi put, biće organizovana i zona „Ski koliba„, u kojoj će gosti u planinskom ambijentu sa ognjištem i jelkama moći da se opuste dok piju kuvano vino i jedu srpske specijalitete.

Pokrenuta je i humanitarna akcija „Božićno seoce daruje“ tokom koje organizator uz pomoć prijatelja poklanja božićne paketiće najmlađima i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Božićno seoce – da postane tradicija…

Ideja je nastala sa željom da se svi praznici tokom januara objedine i obeleže na istoj, jedinstvenoj lokaciji, platou ispred Hrama Svetog Save.

Želja organizatora je da svakodnevnim programom i propratnim aktivnostima ponudi Beograđanima i turistima, koji tokom praznika posete Beograd i Hram Svetog Save, jedinstvenu manifestaciju namenjenu najmlađima, ali i starijim posetiocima, sa ciljem da Božićno seoce kod Hrama postane tradicionalna manifestacija.

Posetioci će uživati u nastupima dečjih i crkvenih horova, imaće priliku da se provozaju fijakerom oko samog Hrama, uživaju u muzičkom i dramskom programu na bini, u drvenim kućicama pronađu različite poklone, rukotvorine, suvenire, ukrase, tradicionalne specijalitete, i prisustvuju mnogim drugim aktivnostima.

Ovaj program je deo manifestacije Beogradska zima 2019-2020. (danubeogradu.rs)