Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Dani Amadeusa Muzičke škole „Amadeus“
Dani Amadeusa
Dani Amadeusa

Dani Amadeusa Muzičke škole „Amadeus“

Serija koncerata Dani Amadeusa biće priređena tokom decembra 2019. godine u organizaciji Muzičke škole „Amadeus“.

Osnovna i srednja Muzička škola „Amadeus“, reformator muzičke pedagogije u Srbiji, proslavlja šesnaest godina uspešnog rada.

Tim povodom, u četvrtak, 5. decembra 2019. od 18.30, u prostorijama škole na Banovom brdu, počeće Dani Amadeusa koncertom „Mocartov čarobni vremeplov“.

Koncert će biti otvoren svečanim nastupom polaznika predškolskih grupa iz vrtića „Roda“, „Radosno detinjstvo“ i „Srećkolino“. Oni će se predstaviti izvođenjem numere „Gle igre li krasne“, što je ujedno i odlomak iz Mocartove najpoznatije opere „Čarobna frula“.

Posle toga sledi predstavljanje najmlađih učenika niže muzičke škole „Amadeus“, koji će se predstaviti izvođenjem kompozicija na gitari, violini, violončelu i klaviru.

Svečanost je osmišljena u vidu koncertnog vodiča kroz čaroban svet teorije muzike i stilskih pravaca kroz koji će publiku voditi narator, učenica VI razreda niže muzičke škole – Elena Mihanović.

Svečana akademija „Koncertologija“ je planirana za 14. decembar, a 25. decembra biće priređeno Veče filmske muzike. (danubeogradu.rs)

Dani Amadeusa – program

Muzička škola „Amadeus“ (Toše Jovanovića 11, Čukarica)

Četvrtak, 5. decembar 2019. (18.30)
Mocartov muzički vremeplov

Subota, 14. decembar 2019. (13.30)
Svečana akademija „Koncertologija“

Sreda, 25. decembar 2019. (18.30)
Veče filmske muzike