Naslovna » Izlasci » Muzika » Koncerti » DOB: Terminal Check In Belgrade – Akua Naru
DOB: Terminal Check In Belgrade - Akua Naru
DOB: Terminal Check In Belgrade - Akua Naru

DOB: Terminal Check In Belgrade – Akua Naru

Posle nezaboravnog koncerta 2017. u Beogradu, Akua Naru najavljuje još jedan višečasovni hip hop lirički spektakl sa svojim live bendom.

U Domu omladine Beograda, u sali Amerikana, koncert će biti održan u petak, 27. decembra 2019. od 21.00.

U sklopu promocije Terminal Music & Arts Festivala, beogradska publika će posle dve godine ponovo imati priliku da uživo sluša jedan od vodećih ženskih hip hop vokala – Akua Naru. Ova američka umetnica, u srpskoj prestonici promovisaće svoj poslednji album iz proleća 2018. – „When The Joy Comes“.

Njena muzika se oslanja na kombinaciju hip hopa, boom-bapa, jazz-a i soula. Sebe opisuje kao političkog hip hop umetnika, aktivistu, zaljubljenika u muziku koji govori iz duše… Spektakularan zvuk koji prenosi se upoređuje sa flow-om Rakima, poetikom Lauren Hill, i snagom Nine Simon da predstavlja žene afro-amerike! Akua trijumfalno kombinuje „novu“ i „staru“ školu dok brani svoje stavove kroz unikatne metafore.

Iza sebe ima četiri albuma „When the Joy Comes“, „The Journey Aflame“, „Live and Aflame Sessions“, „The Miner’s Canary“, kao i hitove poput „Poetry: How Does It Feel?“ i „The World is Listening“.

Redovne prodaja karata je po ceni od 2.000 RSD. Cena karte na dan koncerta će iznositi 2.500 RSD. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.