Naslovna » Izlasci » Festivali » Festival mladih talenata grada Beograda 2019
Festival mladih talenata grada Beograda 2019
Festival mladih talenata grada Beograda 2019

Festival mladih talenata grada Beograda 2019

Festival mladih talenata grada Beograda 2019 biće održan u petak i subotu, 20. i 21. decembra 2019, na nekoliko lokacija.

Prvi dan festivala (od 20.00) održaće se u Kulturnom centru Beograda, preciznije u Galeriji Artget, a publici će biti predstavljen program festivala, takmičari, kao i dosadašnji uspešni talenti Fondacije, koji su postigli vrhunske rezultate na polju umetnosti, nauke i sporta. Veče će biti upotpunjeno i koncertom mladog talenta Fondacije Miluna Šunjevarića.

Na sceni „Raša Plaović“ Narodnog pozorišta u Beogradu drugog dana festivala (takođe, od 20.00) održaće se zvanični takmičarski program festivala. Takmičarskom delu prethodiće nastup hora Dečjeg kulturnog centra Beograda.

U okviru takmičarskog dela mladi talenti Fondacije izvodiće kompozicije na temu „Orkanski visovi – Romantizam za mlade„. Publici će se predstaviti i kompanija „Balet mladih“ Instituta za umetničku igru, koju vodi prof. Bahram M. Juldašev, a u okviru koje će nastupiti i stipendisti Fondacije.

Za vreme trajanja festivala u foajeu scene „Raša Plaović“ biće izloženi radovi talentovanog Dušana Krtolice.

Fondacija za mlade talente grada Beograda je ove godine zajedno sa Institutom za umetničku igru napravila saradnju sa američkom muzičkom asocijacijom GIPAC sa sedištem u Bostonu (SAD), kojom predsedava poznata operska umetnica Vanže Žang, pa će od ove godine festival dobiti i međunarodni karakter.

Fondacija za mlade talente grada Beograda i Udruženje Momentum, u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda, Narodnim pozorištem u Beogradu i Institutom za umetničku igru, po drugi put organizuje Festival mladih talenata grada Beograda. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.