Naslovna » BG svaštara » Književnost » Kreativni centar dobitnik Nagrade Izuzetna porodica 2019!
Kreativni centar dobitnik Nagrade Izuzetna porodica 2019: porodica Marinković
Kreativni centar dobitnik Nagrade Izuzetna porodica 2019: porodica Marinković

Kreativni centar dobitnik Nagrade Izuzetna porodica 2019!

Porodica Marinković, koja vodi izdavačku kuću Kreativni centar, dobila je Nagradu Izuzetna porodica 2019, na manifestaciji Izuzetne ličnosti 2019.

Manifestacija je održana u četvrtak, 12. decembra, u Narodnom pozorištu, u organizaciji Agencije Fabrika, a nagradu je dodelio stručni žiri sastavljen od 22 ugledne ličnosti iz sveta kulture, umetnosti, sporta i ekonomije.

Za izuzetne ličnosti žiri manifestacije proglašava one osobe koje inspirišu i motivišu na pozitivne društvene promene, koje se izdvajaju stavom prema životu i radu, zasnovanom na vrhunskom sistemu vrednosti, pa stoga mogu biti pozitivni uzori sredini u kojoj žive i rade.

Među vrednostima se ističu talenat, hrabrost, autentičnost, preduzimljivost, istrajnost, velikodušnost, inovativnost itd. Manifestacija Izuzetne ličnosti već osam godina promoviše društvenu odgovornost i, osim ličnosti, izdvaja i kompanije i ustanove koje su nosioci istinskih vrednosti. Na taj način doprinosi ustanovljavanju i razvoju višeg standarda kulturnog miljea Srbije.

Kreativni centar dobitnik Nagrade Izuzetna porodica 2019
Porodica Marinković

Osnivaču Kreativnog centra Simeonu Marinkoviću nagradu je uručila Danijela Stajković, direktorka Prihvatilišta za decu i mlade na Zvezdari.

„Hvala mojoj porodici – ćerkama Ljiljani i Slavici i zetovima Dejanu i Nikoli, koji su svim srcem stvarali program Kreativnog centra. I, eto, posle više od 1000 objavljenih knjiga izgradili smo jedno ostrvo dobrote. Pre trideset godina počele su velike teškoće u našoj zemlji. Tada smo odlučili da se borimo knjigama: da tako pomognemo da svet bude bolji, da deca imaju više radosti, da porodice pametno i sa uživanjem podižu svoju decu“, poručio je Simeon Marinković, koji je nagradu primio s ćerkama Ljiljanom Marinković i Slavicom Marković i zetovima Dejanom Begovićem i Nikolom Markovićem.

Pored Nagrade Izuzetna porodica 2019, dodeljene su i nagrade u kategorijama Mlada izuzetna ličnost, Izuzetan tim, Izuzetna žena, Izuzetan muškarac i Izuzetna ličnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.