Naslovna » Izlasci » Muzika » Klasika » Muzej iluzija: Aleksandar Simić – Muzika u svetu iluzije
Muzej iluzija: Aleksandar Simić - Muzika u svetu iluzije
Muzej iluzija: Aleksandar Simić - Muzika u svetu iluzije

Muzej iluzija: Aleksandar Simić – Muzika u svetu iluzije

U Muzeju iluzija (Nušićeva 11), u petak, 13. decembra 2019. od 19.00, biće održan interaktivni događaj „Muzika u svetu iluzije„.

Zainteresovani će imati priliku da zajedno sa jednim od najpoznatijih kulturnih ambasadora naše zemlje, kompozitorom Aleksandrom Simićem, izbrišu razliku između iluzije i stvarnosti kroz misteriju zvuka i magiju umetnosti.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Za one sujeverne, petak trinaesti nije najsrećnija kombinacija… Za ljubitelje klasične muzike i poštovaoce lika i dela jednog od najuspešnijih savremenih stvaralaca ovih prostora, ovo je prilika za „oči u oči“ sa čovekom koji je u toku svoje zavidne višedecenijske karijere blisko sarađivao sa institucijama poput Ujedinjenih nacija, Vatikana, NASA, Stejt dipartmenta, Ruske Federacije ili Jad Vašema.

Ovo malo i uzbudljivo putovanje kroz lavirinte unutrašnjeg uha, moždanih vijuga i ljudske duše, biće praćeno i interaktivnim sadržajima, interesantnim multimedijalnim primerima, kao i odlomcima Simićevih kompozicija.

Simićev originalni pristup životu i umetnosti koji se ogleda kroz njegovo stvaralaštvo neće nikoga ostaviti ravnodušnim, a za posetioce je pripremljeno i posebno iznenađenje večeri.

U okviru susreta, omogućen je obilazak postavke Muzeja iluzija.

Ulaz je slobodan ali broj mesta je ograničen; prijavite se putem e-maila info@muzejiluzija.rs ili putem telefona, 063/611-911. (danubeogradu.rs)

Uređuje: Ah Neša

Novinar iz Beograda od 1992. godine, osnivač je i glavni i odgovorni urednik portala Dan u Beogradu.