Naslovna » Izlasci » Pozorište » Zvezdara teatar: U februaru ponovo „Tre sorele“
Zvezdara teatar: U februaru ponovo "Tre sorele" (foto: Zoran Ilić)
Zvezdara teatar: U februaru ponovo "Tre sorele" (foto: Zoran Ilić)

Zvezdara teatar: U februaru ponovo „Tre sorele“

Predstava „Tre sorele„, po tekstu Stevana Koprivice a u režiji Milana Karadžića, biće od februara 2020. ponovo na sceni Zvezdara teatra.

Probe su počele pre nekoliko dana. Premijerno, predstava je izvedena 6. novembra 2004. godine i na repertoaru je bila sve do 2011. godine. Do sada je izvedena 125 puta i na svakom izvođenju sedišta su bila ispunjena do poslednjeg mesta. Zbog toga je i ekipa odlučila da obnovi ovu predstavu, u istom glumačkom sastavu.

Tri sestre su Nataša Ninković, Ana Franić i Sloboda Mićalović, a u ekipi su i Andrija Milošević, Dragan Petrović Pele i Milutin Mima Karadžić. Novi član ekipe je glumac Aleksandar Radojičić koji će biti u alternaciji sa Andrijom Miloševićem.

Zvezdara teatar: U februaru ponovo "Tre sorele" (foto: Zoran Ilić)
Foto: Zoran Ilić

Predstava je inspirisana legendom iz Boke o tri sestre koje su u jednoj kući u Prčnju provele ceo svoj život neudate, čekajući i sanjajući svog kapetana.

Tre sorele vidim kao dramu zatvorene male sredine u kojoj su sve ljudske želje, potrebe i slobode sputane. Dozvoljeno je samo ono što je propisano zvaničnim crkvenim i malograđanskim kanonima i regulama. Tre sorele provode svoju mladost okovane strogim pravilima koja im nameće brat, olovnim nebom i beskrajnim morem. Dok se odnekud ne pojavi mladi stranac“, kaže reditelj Milan Karadžić. (danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.