Naslovna » Izlasci » Akcije » 106. Beogradska Kritična masa: Kritično zagađena masa
106. Beogradska Kritična masa: Kritično zagađena masa
106. Beogradska Kritična masa: Kritično zagađena masa

106. Beogradska Kritična masa: Kritično zagađena masa

106. Beogradska Kritična masa biće održana u subotu, 25. januara 2020, pod sloganom „Kritično zagađena masa“, u organizaciji Udruženja Ulice za bicikliste.

I tokom ovog biciklističkog skupa voziće se pod maskama. Udruženje Ulice za bicikliste tom akcijom apeluje još jednom da saobraćaj jeste jedan od problema „zašto se Beograd guši“ pa tako biciklisti nude očigledno rešenje.

Rutu vožnje koja počinje u 14.30 sa Trga Nikole Pašića možete da vidite na OVOM LINKU.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

U najavi se ističe da biciklisti daju primer tako što voze bicikl tokom cele godine, ali i da potrebno da gradske vlasti značajno poboljšaju uslove za vožnju bicikla u Beogradu.

„Ovo se postiže većom bezbednošću u saobraćaju, većim brojem biciklističkih staza i uvođenjem bajk šering sistema“, podsećaju organizatori i dodaju:

„Zahtevamo da Grad Beograd počne da rešava i sve ostale uzroke zagađenja tako što će Beograđanima ponuditi bolje uslove za grejanje i bolji gradski prevoz i tako smanjiti zavisnost od uglja, drva i foslinih goriva koji su najveći uzrok zagađenja. A za to vreme nam ostaje da delujemo individualno, i da što je češće moguće umesto automobila koristimo bicikl, javni prevoz ili svoje noge“.

Kritična masa će biti završena u Kulturnom centru Magacin gde će biti održana projekcija filma iznenađenja. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.