Naslovna » Izlasci » Božidarac: U čast Nedi Arnerić
Božidarac: U čast Nedi Arnerić - Višnja na Tašmajdanu (foto: Kinoteka)
Božidarac: U čast Nedi Arnerić - Višnja na Tašmajdanu (foto: Kinoteka)

Božidarac: U čast Nedi Arnerić

U čast Nedi Arnerić, koje je živela na Vračaru, Božidarac organizuje izložbu fotografija i projekciju filma “Višnja na Tašmajdanu“.

Nedavno preminula glumica snimila je više od 100 filmova, a odigrala četrdesetak uloga u pozorištu. Za svoj rad dobila je brojne nagrade i priznanja. Dobitnica je „Zlatne arene“ na Filmskom festivalu u Puli (1988) za ulogu u filmu „Haloa – praznik kurvi“, reditelja Lordana Zafranovića. Dobila je i nagradu „Pavle Vuisić“ za životno delo. Za svoja ostvarenja na filmu, 2009. godine, dobila je „Plaketu Jugoslovenske kinoteke“.ZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

Veče će u ponedeljak, 27. januara 2020. u 19.00, otvoriti Marko Novaković, pozorišni i filmski reditelj, urednik dramskog i domaćeg igranog i serijskog programa RTS-a.

„Višnja na Tašmajdanu“ je jugoslovenski film iz 1968. godine. Režirao ga je Stole Janković. To je priča o rađanju jedne ljubavi između dvoje mladih, o njenom trajanju, sa svim teškoćama i lepotama koje ona nosi sa sobom, o gašenju te ljubavi usled sukoba sa prenaglašenom dinamikom i lažnim vrednostima savremenog života.

Ulaz u Radoslava Grujića 3 je slobodan. (danubeogradu.rs)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.