Naslovna » Izlasci » Film » Francuski filmski karavan. Ciklus: Best Of FFK
Francuski filmski karavan. Ciklus: Best Of FFK - Tamara
Francuski filmski karavan. Ciklus: Best Of FFK - Tamara

Francuski filmski karavan. Ciklus: Best Of FFK

Francuski filmski karavan dolazi u Centar za kulturu Lazarevac gde će od 13. do 20. januara 2020. biti priređen ciklus „Best of FFK“.

Ulaz na sve filmove u Modernoj galeriji CZK Lazarevac biće besplatan.

Na programu su najbolji francuski filmovi koji su prikazivani u Srbiji od 2013. do 2016. godine u okviru Festivala francuskog filma.

Francuski filmski karavan – Best of FFKZA DŽ - besplatno - vinjeta (autor ilustracije: Aleksandra Prhal)

CZK Lazarevac, Moderna galerija
Hilandarska 2

Ponedeljak, 13. januar 2020. (18.00)
Tamara
FRA, 2016, 100 minuta
Režija: Aleksandar Kastanjeti
Igraju: Eloiza Marten, Silvija Testo, Ciril Giei, Rajan Benseti…
Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete u školi koju je dobila od svojih vršnjaka, ona odlučuje da preuzme stvari u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji uđe u učionicu. Izabranik je Dijego, najlepši dečko u školi, i Tamara već vidi kako joj šansa za uspehom izmiče…

Utorak, 14. januar 2020. (18.00)
Žeronimo
FRA, 2013, 107 minuta
Režija: Toni Gatlif
Igraju: Selin Salet, David Miržija, Rašid Jus…
Tokom vrelih avgustovskih dana, mlada aktivistkinja Žeronimo pokušava da smanji tenziju i konflikte između mladih u kvartu Sen-Pjer. Situacija kulminira kada tinejdžerka turskog porekla, Nil Terzi, pobegne od ugovorenog braka kako bi pronašla mladog Roma, Liki Molina, svog dragog. Poput ulja na vatri, njihovo bekstvo rasplamsava sukobe između već zavađenih grupa…

Sreda, 15. januar 2020. (18.00)
Nisam đubre
FRA, 2016, 111 minuta
Režija: Emanuel Finkiel
Igraju: Nikola Divošel, Melani Tjeri, Marin Kajon
Nakon što je brutalno napadnut na ulici, Edi lažno optužuje Ahmeda, idealnog krivca, koga je uočio na ulici nekoliko dana pre napada. Dok Ahmed upada u kandže nemilosrdnog pravosudnog sistema, Edi se trudi da nastavi normalnim tokom život sa ženom i sinom. Dobija novi posao i sve izgleda kao da se vratilo u normalu. Međutim, polako ga pritiska breme njegovog nemoralnog postupka. Rizikujući da izgubi sve, Edi će pokušati da otkrije istinu…

Četvrtak, 16. januar 2020. (18.00)
Fatima
FRA, 2015, 79 minuta
Režija: Filip Fokon
Igraju: Sorija Žerual, Zita Anro, Kenza Noa
Fatima živi sama sa dvema ćerkama: Suad, buntovnom petnaestogodišnjakinjom i osamnaestogodišnjom Nesrin koja je upravo upisala medicinu. Fatima teško usvaja francuski jezik i doživljava ga kao frustraciju u svakodnevnim odnosima sa ćerkama. Njih dve su njen ponos i pokretač u životu ali i razlog za nemir i brigu. Kako bi im obezbedila najbolju moguću budućnost, Fatima radi kao čistačica sa nezgodnim radnim vremenom. Jednog dana, pada niz stepenice. Sprečena da radi, Fatima na arapskom piše sve ono što do tada nije mogla da kaže svojim ćerkama na francuskom.

Petak, 17. januar 2020. (18.00)
Leto
FRA, 2015, 105 minuta
Režija: Katrin Korsini
Igraju: Sesil de Francs, Izia Ižlenm Noemi Lvovski
Godina 1971. Ćerka seljaka Delfin, seli se u Pariz kako bi otišla od porodice i stekla finansijsku nezavisnost. Karol je Parižanka. Ona se zabavlja sa Manuelom i aktivno učestvuje u počecima feminističkog pokreta. Kada se Delfin i Karol upoznaju, njihova ljubavna priča će im zauvek pročeniti živote.

Ponedeljak, 20. januar 2020. (18.00)
Bird People
FRA, 2014, 127 minuta
Režija: Paskal Feran
Igraju: Džoš Ćarls, Anais Demustije, Rošdi Zem
U međunarodnom hotelu u blizini aerodroma Roasi, jedan američki informatički inženjer u prolazu, pod pritiskom profesionalnih i emotivnih problema, odlučuje da radikalno promeni tok svog života. Nekoliko sati kasnije, život jedne mlade spremačice potpuno je izbačen iz koloseka usled jednog natprirodnog događaja.

(danubeogradu.rs)

loading...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.